Rośliny w The Sims 4 nie kwitną i nie owocują
Witam,
mam problem podczas rozgrywki w The Sims 4. Nie wszystkie rośliny w mojej grze chcą zakwitnąć i owocować. Początkowo był to tylko problem z roślinami spotykanymi na mieście (w szczególności krzew jeżyny, tulipana, wiśni, lilii). Jednak jak zaczęłam sadzić rośliny u mojego sima w ogródku to na początku nie owocowały tylko szczepione rośliny (zaszczepiłam truskawkę i lwią paszcze niejednokrotnie i w opisie pojawiło się, że na tym krzaku znajduje się truskawka, smoczy owoc i lwia paszcze, ale podczas zbiorów pokazuje, że mogę zebrać tylko truskawkę i lwią paszczę). Jednak z czasem wszystkie moje rośliny przestały owocować. Może ktoś miał podobnie albo jest w stanie mi pomóc, aby rośliny zaczęły kwitnąć i owocować? Zaznaczę jeszcze, że w swojej grze nie używam żadnych modów, które mogłyby zakłócić pracę gry.
Witaj @magdusia1249
Jeżeli masz zainstalowany dodatek "Cztery pory roku", to wszystko jest w porządku 🙂
Różne gatunki roślin, zaczynają wypuszczać plony i można je zbierać o określonych porach roku.
Żeby zobaczyć która roślina jest w sezonie, należy najechać na nią wskaźnikiem myszy i tam otrzymasz informacje o jakiej porze roku dana roślina będzie wypuszczać plony - czy zimą, wiosną, latem albo jesienią.
Pozdrawiam 😉