4 years ago
Simowie kąpią się w ubraniach
Witam, moi simowie kąpią się w ubraniach. Miałam mod na cenzurę ale usunęłam go po tej sytuacji. Po usunięciu problem dalej występuje. Czytałam na innych stronach i pisało tam że przez Mc Command Center da się usunąć ubranie, ale nie mam nawet tam takiej opcji. Co mam zrobić?
- @Martynella03
Tak jak tu?
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/Sim-bathing-in-random-clothes-NO-CC/m-p/6824430/highlight/true#
Na dziś przenieś caly folder mods na pulpit a z folderu gry usuń plk localthumbcache.package oraz wszystkie foldery zawierające slowo cache w nazwie
Nastepnie napraw gre na Origin
Origin /Moja biblipteka gier - prawym myszy na okladkę gry - opcja Napraw
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
Jednak problem z tym bledem jest taki ze jesli spowodowalo go jakies nieaktualne CC to nie da sie go czasem usunąc tym zabiegiem i mimo ze usuniesz zepsute CC to nie da sie juz naprawić tej opcji
Te najtrudniejsze do usuniecia błedy powodują często CC okreslane jako "naked"
Jesli chodzi o MCC to ta opcja jest bardzo trudna do wylapania bo występuje tylko w momencie gdy sim sie przebiera po prysznicu i to trwa sekunde, Tylko wtedy po kliknieciu na sima mozesz wejść w ustawienie ubrań w MCC i ta opcja "strój do kąpieli" jest dostepna. Dodatkowo nie wiem jak jest to ustawione w najnowszym MCC bo sporo czasu minelo od momentu gdy moj sim kapał sie ostatni raz w dżinsach - i nie CC ani MCC spowodowal ten blad, bo nie uzywam CC ale nieaktuany inny script mod.