Forum Discussion

Nataliami2004's avatar
5 years ago

sims 4 życie eko

Cześć, 

mam problem z dodatkiem "życie eko" nie mogę uruchomić gry ponieważ wyskakuje mi wpis "niekompletne dane gry" próbowałam już- napraw grę ale nic nie pomogło. 

Czy mógłby ktoś pomóc? 

mam komputer MacBook 

7 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Nataliami2004

Na Macu naprawa nie naprawia dodatkow bo one sa zainstalowane oddzielnie od podstawki,
    Aby doinstalowac brakujace pliki zrob co nastepuje;
    1. Otwórz Origin
    Na gorze strony po lewej kliknij napis Origin i weidz w Ustawienia Aplikacji
    W dziale Aktualizacje Aplikacji wylacz opcje "Weź udział w prezentacjach technicznych Origin"
    2. Idz do folderu The Sims4 Packs
    Ścieżka do tego folderu User Applications folder, Users > User > Applications >Sims 4 Packs
    3. Wyrzuć z tego folderu do kosza podfolder EP09 - to wlaznie dodatek Zycie Eko
    4. Jesli masz jakikolwiek program antywirusowy ktory sobie zainstalowałaś dodatkowo - odinstaluj to do zera. Po aktualizacji blokują pliki gry. GateKeeper jaki dostalas od Apple jest najlepszym programem tego rodzaju.
    5.Na Origin w Moja Biblioteka Gier kliknij na okladke gry aby przejsc do strony gdzie na dole są zakladki Dodatki , Akcesoria , Pakiety rozgrywki. W dodatkach wyszukaj Zycie Eko ktora teraz powinno miec na okladce opcje Pobierz i zainstaluj to

Nie jestem pracownikiem EA..

• @kreatora Cześć, proszę o informację gdzie znaleść ten folderUser Applications folder, Users > User > Applications >Sims 4 Packs nie mogę według tej instrukcji nic znaleść. Dzięki za info.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Nataliami2004

Otwórz okno Findera i kliknij Macintosh HD (nazwa swojego dysku twardego) w lewym panelu, a następnie kliknij Użytkownicy > Potem kliknij Twoja nazwa użytkownika, to twoje imie najczesciej > teraz kliknij Aplikacje.( czyli Programy w polskiej wersji Maca) i tam  znajdź ten folder The Sims4 Packs
    Jeśli nie widzisz Macintosh HD czyli nazwy twojego dysku twardego , kliknij Finder w lewym górnym rogu ekranu, a następnie klikmij  Preferencje > potem kliknij  Pasek boczny i zaznacz pole obok dysków twardych.

• @kreatora Dziękuję za info zrobiłam co trzeba kody EP09 usunięte, dalej wyświetla się komunikat niekompletne dane gry, nie udało si wczytać wszystkich danych gry. Zapisana gra odnosi sie do otoczeń, które zostały odinstalowane lub nie są już dostępne z innego powodu. W razie kontynuacji gry mogą występować braki danych lub nieprzewidywalne rezultaty. Jeżeli zapiszesz grę brakujących danych nie da się odzyskać w żaden sposób.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Nataliami2004

Przenies z foldetu Electronic Arts w Dokumentach caly folder The Sims4 na pulpit komputera - to sposob na zabezpieczenie danych - Sciezka do tego folderu:
    Otwórz Findera, klikając jego ikonę w Docku.
    W Finderze otwórz folder Dokumenty. Otwórz folder Electronic Arts.- w srodku bedzie folder the Sims 4 ktory powinien byc stamtad wyjety na pulpit komputera tak aby folder Electronic Ats był pusty

Dopiero teraz napraw ponownie gre podstawową,na Origin a potem . usun z folderu The Sims4 Packs doslownie wszystko, tak aby ten byl tez pusty
    Ten komunikat bowiem oznacza ze nie tylko ten dodatek zle sie zainstalowal ale i pozostale. Usun więc wszystko z tego folderu The Sims4 packs wszystko i pobierz wszystkie posiiadane dodatki, pakiety rozgrywki i akcesoria jeszcze raz. .
    Teraz gra powinna sie otworzyc bez problemu ale zniknią stare zapisy i zawartość twojej biblioteki wiec trzeba temu zaradzic.

Zacznij nowa gre byle jakim simem, sprawdz czy masz wszystkie otoczenia i zawartosc dodatków , zapisz grę i wyjdz z gry. Teraz sprobuj ponownie wejsc do tego swiezo zapisanego sejfu aby zobaczyc cz znow nie wyskoczy ci jakiś komunikat choć naprawde teraz juz nie powinno byc zadnych problemów.
    Jesli to bedzie działac wyjdź z gry i usuńs z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    . Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    Jesli mialas jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu mods. Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to tej aktualizacji.
    Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli mialas jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.

Jesli chcesz uzywac modow w grze przeczytaj najpierw ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Jesli znow cos wyskoczy o brakujacych danych gry choc nie powinno, to jesli nie masz zadnych programów wirusowych jedynym winowajca blokujacym instalacje plikow bylby twoj GateKeeper, choc bylby to pierwszy wypadek tego rodzaju
    https://support.apple.com/pl-pl/HT201642

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,584 Posts