Forum Discussion

majestatyczna_a's avatar
2 years ago
Solved

Sims 4 nie chcą się włączyć

Witam, mam taki problem że ostatnio udało mi się pobrać mody chwilę gralam a na następny dzień chciałam jakieś nowe No i więc robię to samo i próbuje włączyć grę no i nie idzie więc wyrzucam te mody ...
  • kreatora's avatar
    kreatora
    2 years ago

@majestatyczna_a 

@kacperu20 

Pierwsza część rady bardzo dobra ale trochę niepełna 

1.Przenieś (wysuń myszką) cały folder The Sims 4 z Dokumenty > Electronic Arts na pulpit komputera -- to jest OK 

2.Nastepnie napraw grę (tego brak w poradzie poprzedniej)

Otwórz EA ap Biblioteka – kliknij trzy kropki na okładce gry - opcja Napraw

Jednak jeśli grę kupileś/kupiłaś na Steamie I uruchamiasz ją nadal ze Steamu naprawiasz ją na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry

The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie "Sprawdź spójność plików gry..

3. Włącz grę aby utworzył się nowy folder The Sims 4 w DokumentachJesli gra się włączy zacznij nową grę byle jakim simem i wyjdź z gry.

Dalej

4,  Aby odzyskac swoje zapisy i Bibliotekę(!)  usuń z nowo powstałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.

Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.- Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.

5. Błąd ten wywołał jakiś nieaktualny mod czy CC . Będziesz na 100% potrzebowała ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .przeczytaj tez ten poradnik 

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,709 Posts