Forum Discussion
Windows 10 posiadam.
Masz system od MSI wiec napewno masz tez program Afterburner i Nahimic 2 ktore MSI dokłada jako prezent do systemu.. Wylacz oba te programy bo kazdy z nich dzialajacy w tle uniemozliwi ci właczenie gry.
Zrob czysty rozruch komputera aby wyłaczyć i inne programy działające w tle
https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/
Oprocz tego jest pare problemow z plikami systemowymi Windowsa
Najlepiej zrób SFC scan i DISM (to narzedzia Windowsa ktore masz w komputerze do naprawy systemu)
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system
- 5 years ago
DISM i SFC nie włącza się wcale.
- 5 years ago
Czy to polecnie DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth mam wpisać w pasku wyszukiwań?
- 5 years ago
Żadna z tych opcji się nie włącza, na drugim laptopie też. Jednakże na drugim laptopie simsy włączyły się (bez dodatków, sama podstawka). Może to być spowodowane którymś z dodatków lub modów?
- kreatora5 years agoHero (Retired)
@ZuzannaJegerczyk
1. Te komende wpisujemy w wiersz poleceń. Wciśnij jednocześnie klawisz ze znaczkiem Windowsa oraz klawisz R. W dolnym lewym rogu ekranu wyświetli się niewielkie okienko „Uruchom...”. Wpisujemy w oknie uruchamiania komendę cmd i wciskamy klawisz Enter lub przycisk OK. Po chwili pojawi się okno Wiersza Polecenia.
Po wpisaniu w te okno tego polecenia Dism.exe....ktore wyzej wymieniłaś komputer zacznie skanować i naprawiac system
2. Jesli przeniosłas cały folder The Sism4 z dokumentów na pulpit to w takiej sytuacji juz nie masz zadnych modów w grze bo w nowym folderze ktory utworzył sie na drugim laptopie folder mods jest pusty,
3. Czy wyłaczyłas Afterburner? On włacza sie w momencie uruchumienia Windowsa i tam jest opcja w jego ustawieniach , ktora powala go wyłaczyc.
Trudniej jest wyłaczyć Nahimic2
aby to zrobić trzeba otworzyc Task Manager (Menadżer zadań) i w nim zamknąc ten program.
Wcisnij jednoczesnie Ctrl Shift ESC i po otwarciu sie okna ktore pokazuje jakie programy biegna w tej chwili w tle wyszukaj w nim Nahimic , kliknij na niego i bedziesz miala opcje Zamknij@ZuzannaJegerczyk Edyt:
4. Pozostaje jeszce opcja ze to sam Windows Defender blokuje ci grę
Wylacz go kontrolnie aby to sprawdzić. Jesli to wina Defendera bedziesz potem po wlaczeniu dodac w nim pliki Origin i gry do wyjyków
Jeslito wina Defendera
Dodajemy do wyjatkow nastepujace pliki .z C:\Pliki programów (x86)
Origin.exe OriginClientService.exe oraz TS4.exe i TS4_x64.exe
Z tym ze o ile Origin znależć latwo, to do plików gry musisz znać sciezke
Origin games > nazwa gry> game (szukaj pod liteka g tego folderu) > Bin oraz Bin_LE
W kazdym folderze Bin znajduje sie jeden plik z poczatkową nazwa TS4 i kazdy z nich trzeba dodać do wyjatkowtu ze zdjęciami ae po angielsku
https://crinrict.com/blog/2019/03/windows-10-defender-controlled-folder-access.html
- 5 years ago
Okej, zrobię to, ale gra przestałą się uruchamiać po tym jak na innym komputerze zostało zalogowane się na moje konto. Po tym ja włączyłam u siebie i nie działa. Więc dziwne, że tak nagle przestało działać, jeżeli nic nie zostało poprzestawiane. Już kiedyś było używane moje konto na tamtym komputerze i działało, a teraz nie.
- 5 years ago
Nie mam takich programów jak Afterburner i Nahimic.
- Narayen5 years agoLegend
@ZuzannaJegerczyk Witaj 🙂
Wyloguj się z Origin i wyłącz go całkowicie.
Spróbuj oczyścić cache Origin wg. tych instrukcji - https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/ Musisz przesunąć stronę niżej do kategorii "ORIGIN - WINDOWS" i zrobić po kolei opisane w nim kroki.
Po tym uruchom komputer ponownie i zaloguj się na swoje konto, odczekaj z minutkę żeby się zsynchronizował i następnie uruchom grę.
- 5 years ago
Rozumiem, że nic nie stracę ze swojego kona poprzez zrobienie tego?
Nic nie stracisz, gra będzie na swoim miejscu.
Mało tego, jeśli obawiasz się całkowitej utraty gry, to możesz być absolutnie o to spokojna. Gra jest na stałe przypisana do Twojego konta EA/Origin, nawet jak w przyszłości będziesz zmieniać komputer albo instalować na nowo system itp. to masz możliwość ponownego jej pobrania bez żadnych problemów..
Wyczyszczenie Cache lub odinstalowanie samego Origin i jego ponowna instalacja jest zalecana w przypadku błędów z uruchamianiem gier lub samym pobieraniem gry lub aktualizacji itp. usterki - to już ostateczny krok jeśli inne metody zawiodą, a może akurat da efekt.
Ten cache się odbudowuje od nowa po pobraniu z serwera informacji o Twoim koncie, grach i zapisuje ponownie na Twoim komputerze.
- 5 years ago
Okej, jutro spróbuję, dziś nie mam jak. Dziękuję za pomoc, dam znać czy pomogło.
- 5 years ago
Czy to wyczyści zapisy gry z sims 3? Albo jakieś mody?
Nic nie wyczyści, ani modyfikacji, zapisów TS3 jak i TS4 etc. Wszystko będzie na swoim miejscu. To tylko dotyczy aplikacji Origin.
- 5 years ago
Po wpisaniu tej komendy, nie chce się nic uruchomić. "System windows nie może odnaleźć pliku..."
- 5 years ago
Przeprasza, wpisywałam komende z ea, a nie origin. Moja wina.
- 5 years ago
Niestety dalej nie działa, ten sam problem.
- 5 years ago
Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 51 minutes ago
- 6 hours ago
- 6 hours ago
- 2 days ago