Forum Discussion

JustynaBatycka's avatar
5 years ago
Solved

Sims 4 xbox one zacina się na ekranie ładowania

Niedawno kupiłam sims 4 na xbox one, wszystko działało poprawnie. Normalnie grałam w sims i nagle mi się zawiesiła więc wyszłam do ekranu startowego dałam zakończ i odpaliłam jeszcze raz. Gra się uru...
  • kreatora's avatar
    5 years ago

@JustynaBatycka

Sprawdź czy masz jeszcze wciaz wystarczająco miejsca na konsoli oraz sprawdz czy masz wszystkie aktualizacje.zarowno gry jak i konsoli.
    Ostatnia aktualizacja gry dla konsoli ktora byla w ostatni wtorek dwa dni temu.i ona powinna rozwiazac twój problem. Choc czasem takie aktualizacje rodza nastepne bugi u osób ktore do czasu tej aktualizacji nie mialy bledow.
    https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-Consoles/Read-First-Current-Issue-Game-Issues-or-Crashes-Patch-1-30-Aug/m-p/9168420#M8414
    W tym linku znajdziesz nastepujace instrukcje dla posiadaczy XBox:
    !. Zresetuj swoją konsole
    https://beta.support.xbox.com/help/hardware-network/power/restart-or-power-cycle-console

2. Upewnij sie ze gra The Sims 4 jest aktualna.
    Ustaw swoja konsole tak by otrzymywał automatyczne aktualizacie
    nacisnij Xbox button aby otworzyc the guide.
    Wybierz: System > Settings > System > Updates & downloads.
    Wybierz:

Keep my console up to date - to dla samej konsoli 

Keep my games & apps up to date - to dla gier 
    Jak juz bedziesz w tych ustawieniach to upewnij sie trż ze system twojej konsoli jest aktualny na dana chwile
    - Upewnij sie ze konsola jest podlaczona do internet , a nastepnie nacisnij jak zawsze Xbox button aby otworzyc guide, a nastepnie
    Select System > Settings > System > Updates & downloads.
    W "Updates" bedziesz mogła zobaczyc
    "Console update available"
    Wtedy wybierz ten przycisk by zaczac aktualizacje konsoli,
    W drugiej opcji mozesz zobaczyc
    "No console update available". To znaczy ze Twoja konsola ma wszystkie wymagane aktualizacje w tym momencie.

Niestety smutna opcją jest ze biezacy sejf twojej gry moze byc nie do naprawienia - ta opcja jest najczestsza na konsoli przy tego rodzaju błędach i bedzisz musiala zaczac nowa gre, a stary zapis usunąć aby w ogóle moc grac.
    Jak usuwać zapis:
    Po prostu wybierz dany zapis ktory chcesz usunąć i naciśnij Y, pojawi się okno z pytaniem, czy naprawdę chcesz go usunąć, zaznacz znacznik wyboru i gotowe.

Nie jestem pracownikiem EA

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,329 PostsLatest Activity: 6 hours ago