Forum Discussion

Brhabrhziap's avatar
2 years ago

sims nie może wydać książki

Sims napisał książkę kucharską i pomimo pojawienia się jej w wyposażeniu, po kliknięciu na skrzynkę pocztową, nie ma opcji wydania jej w żaden sposób. Myśląc że to błąd jednorazowy (wcześniej, ten sims wydawał książki bez problemu (inne gatunki)), kazałam napisać jeszcze raz książkę kucharską i sytuacja powtórzyła się.

6 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@Brhabrhziap

1.Wejdź w tryb budowania, wybierz URZĄDZENIA i wymień swoją skrzynkę pocztową, na nową. Jeśli po tej wymianie ten bug nie zniknie, wyjdź z gry i napraw grę na EA app .
    Twoje konto: Biblioteka - kliknij na okładkę The Sims4 - opcja Zarządzaj / a potem Napraw
    2. Sprawdź czy w domu sima nie ma przypadkiem plecaka. Jeśli jest usuń go.  https://answers.ea.com/t5/image/serverpage/image-id/200817iC4A0C5C6769D868B/image-size/original?v=v2&px=-1
    Bug pokazany powyżej wprawdzie dotyczy odkładania książek do szafki bibliotecznej , ale być może tym razem dotyczy i skrzynki pocztowej.
    3.Jesli uzywasz modów i CC przeczytaj ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• Cześć, dziękuję za komentarz z opcjami co zrobić. Dopiero wczoraj miałam czas żeby włączyć simsy i spróbować, stąd moja odpowiedź dopiero teraz. Nie miałam plecaka na parceli, więc to nie tu tkwił problem. Wymieniłam skrzynkę pocztową i nadal bez zmian. W wyposażeniu simsa są obecnie 2 szt. książki kucharskiej o różnych tytułach, ale żadnej nie może wydać. Kazałam jej napisać książkę z innego gatunku i tutaj nie ma problemu - od razu miała tą możliwość przy skrzynce pocztowej. Po wydaniu tej najnowszej (fantasy chyba?), liczyłam, że może coś to zmieni dla kucharskich, ale nadal nie. Używam CC wyłącznie bezskryptowych (meble) i tymczasowo je usunęłam z gry (po wcześniejszym usunięciu CC z parceli).

Czy ktoś ma może jeszcze jakikolwiek pomysł? 

Pozdrawiam serdecznie 🙂

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago
    @Brhabrhziap

Czy to ksiazka z działu "podręcznik" ?
    Chyba tu tkwi problem, jeśli ksiązki z innych działów literackich daje się wydać...

Naprawa gry nie pomogla?
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za odpowiedź @Brhabrhziap 🙂 

Wcześniej założyłem że Twój problem został rozwiązany, póki co odznaczyłem rozwiązanie wątku.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,329 PostsLatest Activity: 3 hours ago