Forum Discussion

Tym3K_pl's avatar
Tym3K_pl
New Rookie
2 hours ago

Trojan:Win32/Phonzy.A!ml

Pobrałem grę The Sims 4 wraz ze wszystkimi dodatkami i po uruchomieniu pojawił mi się komunikat o możliwym wirusie, z kolei po tym zdarzeniu na aplikacji EA wyśietłił mi się komunikat o naprawie plików i tak przy próbie pobierania wyskakuje mi komunikat od Microsoft Deffendera: Trojan:Win32/Phonzy.A!ml

Czy to rzeczywiście jest jakieś zagrożenie? Formatowałem komputer i wymieniłem dysk na nowy i na prawdę nie chcę się bawić w jakieś kolejne wirusy.

Bardzo proszę o pomoc 

4 Replies

• To błąd po aktualizacji. Z jakiegoś powodu Windows Defender tak ją czyta u niektórych. Wejdź w alerty i kliknij przy nim „przywróć” czy jakoś tak. U mnie zadziałało. 

• Mam dokładnie ten sam problem, i nie wiem co zrobić, nie chciałabym takiego wirusa u siebie, tym bardziej, że informacja jest następująca: 

Ten program jest niebezpieczny i wykonuje polecenia osoby atakującej.

• atu27's avatar
    atu27
    Seasoned Adventurer
    1 hour ago

Mam to samo,windows uważa launchera the sims 4 jako zagrożenie,robiłam już wszystko i nadal nie działa,wydałam kasę na tą grę żeby nieliczne wolne chwile spędzać stresując się a nie grając.To te ich cudowne aktualizacje które mają niby naprawiać.

• atu27's avatar
    atu27
    Seasoned Adventurer
    1 hour ago

gdzie w alerty?bo już wchodziłam w historię defendera i tam nic nie ma

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,838 Posts