Forum Discussion
@Silvamori
Czy uzywasz modów w grze?
To wyglada na bug spowodowany nieaktualnym modem UIC albo zepsutym CC.
Jesli uzywasz CC i modów przenies folder mods na pulpit , z folderu gry usuń plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie - gra odtworzy je po właczeniu łącznie z pustym folderem mods
Nastepnie napraw grę na Origin
Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 - opcja "Napraw". Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki łącznie z Krainą Magiii.
Wejdź do gry i sprawdź czy dalej masz ten bład w grze bez modów .
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Nastepnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzajac czy błąd nie wrócił . Skript mody sprawdzaj po jednym, ale jeśli masz dużo CC (ubrania, wlosy, skiny. mebl,) podziel je na mniejsze podfoldery po 50 sztuk CC w jednym i sprawdzaj te podfoldery kolejno.
Lista modów i CC zepsutych po ostatniej aktualizacji - jednak może byc tych zepsutych CC wiecej,ale nie zostaly wymienione na tej liscie
https://forums.thesims.com/en_US/discussion/976565/broken-updated-mods-cc-june-20-eco-lifestyle-patch
Jesli nie uzywasz modów ani CC to tylko napraw grę na Origin jak opisano wyżej.
Niemniej wyglada to jak stary bug ktory powrócil po ostatniej aktualizacji
Zajrzyj do tego tematu i kliknij ME TOO w pierwszym poscie
Jesli poczuwasz się na silach możesz tam dodać własny post opisujący problem - możesz użyć tłumacza Google , nie przejmuj się błędami gramatycznymi , wazne aby informacja została zgłoszona
https://translate.google.com/?hl=pl
Nie jestem pracownikiem EA
- 5 years ago
Hej, dziękuję za szybką i treściwą odpowiedź!
Nie używam jeszcze żadnych modów, zerknęłam tam jednak do folderu, ale jest jedynie plik resource z maja, zapewne wygenerowany przy pobraniu i instalacji gry.. Nie wiedziałam, że istnieje funkcja "napraw grę", kliknęłam i mam nadzieję, że to pomoże - bardzo Ci dziękuję 🙂 Postaram się napisać ten post i wyjaśnić o co chodzi. Dzięki za wszystkie linki! 🙂
Edit. po "naprawie" na origin nic się nie zmieniło ☹️ Idę napisać tego posta 😉
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 2 days ago
- 5 days ago