Forum Discussion
9 Replies
- kreatora4 years agoHero (Retired)@rolus197922
Jesli gre nabyles poza obszarem Polski albo na jakiejś zagranicznej platformie i to była angielska wersja gry to nie ma opcji abyś mogł zmienić w niej jezyk na polski. Wynika to z systemu regionalizacji EA. Po prostu nie mozna dokonać takieo zabiegu, Tak samo jak posiadacz polskiej wersji gry nie ma opcji zmiany w niej jezyka polskiego na angielski. Niestety. - EA_Cekiel4 years ago
EA Staff
Hej @rolus197922,
Do informacji udzielonych powyżej przez @kreatora dodam jeszcze, że jeżeli kupiłeś grę w Polsce i nie zawiera ona języka polskiego, skontaktuj się ze sprzedawcą naszego produktu celem wymiany licencji na taką, która zawiera polską wersję językową.
- danuta7204 years agoHero+
To i ja dodam jeszcze jedną informację, jeżeli kupiłeś grę na jakiejś międzynarodowej platformie(sklepie) online, to niestety tam sprzedawane są gry z różnych stref językowych i tylko tam możesz reklamować grę.
Pozdrawiam.
Pozwolę podłączyć się do tematu i zapytać, czy istnieje jakiś, jakikolwiek sposób żeby będąc w Polsce zagrać w Simsy po angielsku (gram na Macu)?
- kreatora4 years agoHero (Retired)
@MsNiks
Jest. Niestety kosztowny.
Trzeba kupic Simsy - podstawke albo w Anglii ,Stanach albo na jakiejs zagranicznej zagranicznej platforie upewniwszy sie ze ma jezyk angielski - tylko nie w Origin, Potrzebny ci jest sam kod tej podstawki
Wbijasz kod do biblioteki gier w opcji Dodaj gre u gory screenu po prawej i masz dwie podstawki w bibliotece , Jedna polska , drugą angielską.
Odinstalowujesz polska wersje z komputera (opcja w Origin -odinstaluj) a nastepnie klikasz na podstawke angoelska i ja instalujesz. Wszystkie dodatki jakie masz zainstaluja sie w jezyku podstawki czyli w wersji angielskiej,
Stary folder TS4 prznoesisz z Dokumenty/Electronic Arts na pulpit komputera i uruchamiasz gre.
Mozesz sprobowac zamienic nowe foldery Tray i Saves w nowym folderze gry na te stare z pulpitu i sprawdzic czy bedą dzialac w angielskim folderze gry - Tray na pewno - czyli twohja biblioteka ale nie mam pewnosci czy stary polski zapis czyli folder saves bedzie dzialal dobrze, Ale sprobować możesz. Stary folder mods na pewno bedzie tez dzialac o ile mialas i teraz chcesz przeniesc do angielskiej wersji mody, Dzięki za odpowiedź, ale niestety nie zadziałało ☹️.
Kupiłam ponownie podstawkę na Humble Bundle (EA akceptuje ten sklep). W opisie gry jako jeden ze wspieranych języków był język angielski - zresztą normalnie płaciłam w euro. Odinstalowałam grę i dodatki - wywaliłam nawet folder z dokumentów i mimo to instalując nową grę mogłam nadal wybrać tylko polski czeski i rosyjski.
Co można by było jeszcze zrobić?
- kreatora4 years agoHero (Retired)
@MsNiks
Dodalas nowy kod do Origin, upewnilas sie u sprzedajacego ze kod jest na gre w jezyku angielskim? Bo jesli nie, oni widzac twoj kraj pochodzenia z automatu sprzedali ci wersje polsko jezyczną.Taka reklama oznacza ze maja rozne wersje jezykow miedzy innymi angielska ale jesli w zamowieniu nie zaznaczylas CO chcesz kupis oprocz tego ze to ma byc TS4 to bardzo inteligentnie spprzedali ci wersje polska. Bylo bowiem duzo afer gdy Polcy kupowali na zagraniznych platformach i sie okazywalo ze nie maja wersji polskiej gdy juz zainstalowali gre wiec sklep teraz pilnuje, by gra byla zgodna z jezykiem kupujacego
Nigdzie na calym swiecie kupione Simsy nie maja opcji przelaczenia polskiego na angielski. Gra musi byc anglojezyczna od startu i nie miec nic wspolnego z polskim jezykiem. Trzeba bylo sprobowac Amazon. Napisałam do nich więc zobaczymy czy jeszcze coś można z tym zrobić.
Na amerykańskim Amazonie jest napisane że grę mogą zakupić tylko osoby aktualnie mieszkające w US więc trochę obawiałam się kupić. I tak samo z Amazonem UK, tylko dla osób w UK.
- kreatora4 years agoHero (Retired)@MsNiks
Podejrzewaam, ze te ograniczenia powstaly właśnie dlatego, ze jezyki gier EA są rozne dla roznych regionów i mieli już dosyć zdenerwowanych klientow na przyklad z Francji, czy Polski ktorzy kupili gre u nich i odkryli ze ta jest anglojęzyczna i nie ma opcji aby ten język gry zamienic na ich język ojczysty.