The Sims 4 hybryda wampira i czarodzieja
HYBRYDA WAMPIRA I CZARODZIEJA.
Nie wiem czy to bug, ale urodziła mi się simka czarodziejka, ale posiada też moce wampirze.
Wampirza energia, pragnienie.
Może używać Mrocznej Medytacji, a z pomocą kodu "stats.set_trait trait_occult_vampirexp 2850" może zostać Wampirzą Mistrzynią. Jednak nie można kupować wampirzych umiejętności za Punkty Mocy. To pole zostało magiczne.
W innej rodzinie z tego drzewa genealogicznego, również urodziło się dwoje simów-hybryd.
Jak to się stało?
Matka czarodziejka, ojciec wamp, cechy parceli "Na linii mocy" i wampirzy odpowiednik "Na linii mrocznych mocy".
Ale w drugim przypadku, cechy parceli były te same, ale oboje rodziców to czarodzieje.
Byłam w szoku, kiedy zobaczyłam u mojej simki pasek Wampirzej Energii.
No i pytanie: czy to uszkodzi grę? Czy to jakiś bug? Buduję drzewo genealogiczne, zaczynając od Vlada Strauda, jestem na czwartym pokoleniu i nie chciałabym, żeby cały save się zniszczył przez to.
- @relapseseviltwin
Jesli w grze rodzą się hybrydy jest to bug gry (o ile nie używasz jakiś modów, .ktore tez mogły to spowodować)
Problem polega na tym. ze hybryda nigdy w pełni nie wykorzysta swoich "darów".czy to wampirzych, czy czarodziejskich. Bedzie to działać tylko w wypadku gdy przestanie byc hybryda. Niestety usuwanie cechy wampir czy czarodziej kodami często nie działa.
Nalezy to usuwać w sposób ktory jest w grze, Albo specjalnym drinkiem, który pozbawi sima wampirzych mocy. albo pozbawić sima mocy czarodzieja przy pomocy Mistrza Magii.