Forum Discussion

Jutshenka's avatar
6 years ago

The Sims 4 na konsolę zacina się

Witajcie, 

od dawna nie posiadam już komputera, bo wszystko mam w telefonie, a gram na PS4, wiec przeniosłam się na konsole równiez z 

simsami. Gram z podłączoną myszką, więc rozgrywka niczym się nie różni, ale tu pojawia się mały problem. Gra nie działa płynnie na dużych parcelach, z dużymi, w pełni wyposażonymi domami oraz w trakcie zmiany simów w aktywnej rodzinie. Czasami również na parcelach publicznych, nawet jeśli nie ma na nich wielu simów. Są to szybkie ścinki animacji simów, ale jednak trochę irytują. CAS i tryb budowania działa bez zarzutu. 

Szukałam informacji w internecie i zauważyłam, że ludzie są zadowoleni z płynności gry na konsolach. 

Wolnej pamięci mam ponad 500GB, z konsolą wszystko w porządku, inne gry np. RDR2 śmiga idealnie, nigdy się nie lagowało. Da się coś poradzić na te Simsy? Będę wdzięczna za wskazówki. 

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @Jutshenka.,

Dziękuję za Twoje zgłoszenie :eahigh_file:

Na której generacji/modelu PlayStation 4 pojawia się ten problem? Spróbuj wyłączyć konsolę, po czym odłącz ją od zasilania na kilka minut, uruchom grę ponownie i sprawdź czy "szybkie ścinki" dalej się pojawiają 🙂. 

Jeśli możesz to podziel się z nami nagraniem opisanego przez Ciebie błędu (wideo możesz nagrywać za pomocą przycisku "Share")

• u mnie z każdą rozgrywką zacina się coraz bardziej, jest to mega irytujące. Co robić? 

• Dark_ambient94's avatar
    Dark_ambient94
    5 years ago

Czy ktoś mi odpowie? Nie widzę nigdzie ustawień obrazu w grze, a reset ps4 nic nie daje. Gra okropnie się wiesza 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Zakładam, że @CapitanRoyon miał na myśli ustawienia obrazu telewizora 🙂 Niektóre telewizory mają specjalny tryb przeznaczony do gier - sprawdź czy po przełączeniu na ten tryb gra działa lepiej. 

W drugim poście na forum zadałem też kilka dodatkowych pytań, odpowiedz na nie proszę jeśli możesz 🙂

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 12 hours ago
7,570 Posts