Forum Discussion

melaxvk's avatar
5 years ago

the sims 4 problem z edytacja sylwetki

Po aktualizacjach letnich (tj. czerwiec lipiec) nie mogę edytować sylwetki swoim simom. Wszyscy są jedynie bardzo chudzi i mogę sylwetkę jedynie kontrolować za pomocą suwaków mięśni i masy. Jednak klikając bezpośrednio na część ciała nie da się zwiększyć masy. Czy to wynik aktualizacji czy błąd?

4 Replies

• @melaxvk  Hej 🙂

Sprawdziłem u siebie grze i modyfikacja sylwetki na klikaniu na poszczególne części ciała wszystko działa prawidłowo, więc aktualizacje nie są temu winne i nie ma błędu.

Jeżeli używasz modyfikacji to je wyjmij na pulpit i następnie napraw grę klikając prawym przyciskiem myszy w Origin na okładce gry i z menu wybierz "napraw".

Po naprawie włącz grę i zobacz czy będziesz mógł\mogła modyfikować części sylwetki.

Jest nawet możliwość takiego modyfikowania simów z poziomu rozgrywki, klikając w lustro lub komodę, będą tam dwie odrębne interakcje kierujące do CAS - "Zaplanuj strój" - włącza ci się CAS i możesz tylko wybierać stroje, makijaże włosy itp., ale nie możesz modyfikować części sylwetki.

Druga interakcja - "Przebierz sima" - Ja bym to nazwał bardziej "Modyfikuj sima" - Możesz po za wyborem j/w strojów już zmieniać sylwetkę, imię sima, głos, sposób chodu - taka bardziej rozbudowana funkcja z interakcji "Zaplanuj strój".

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@melaxvk

Rozumiem ze to sie dzieje przy w pelnym CAS z dostepem z Menu, a nie w CAS z dostepem do CASu w grze - przez lustro czy szafę.

Ten blad byl kilka razy zglaszany po kolejnych aktualizacjach

1. Wejdz na Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke - opcja Własciwosci' - wyłącz tam "Origin w grze"

2. Jesli uzywasz Reshade modu wyjmij go z folderu instalacyjnego.

3. Napraw gre na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw

Edited: 

4, Jesli uzywasz modow lub CC zastosuj sie do rad podanych wyżej
    Daj znać, bo jesli to nie pomoże trzeba bedzie zrobic reset folderu bieżącej gry w Dokumentach

Nie jestem pracownikiem EA

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@kreatora- myślę,  @Narayen   wyczerpał temat, więc nie trzeba nic więcej dodawać.🙂

Sprawdziłam jego wersję w grze i jak najbardziej można za pomocą szafy (opcja: "Przebierz sima") zmienić sylwetkę Simowi. Nie zauważyłam, żeby ta opcja była zepsuta.😉

W odpowiedzi @Narayen  także  jest porada odnośnie naprawy gry na Origin, oraz dotycząca zepsutych modów, a  Reshade należy do modyfikacji, o czym gracz - jeżeli używa tego modu - powinien wiedzieć .

@melaxvk  - Tak jak napisał @Narayen  modyfikowanie sylwetki za pomocą szafy normalnie działa. 

Tak ta opcja tak wygląda u mnie w grze:

Wejście do CAS  za pomocą szafy>opcja "przebierz Sima":

CAS - przed-zmianą sylwetki:

CAS- po zmianie sylwetki bez użycia suwaków:

CAS - po zmianie sylwetki - suwak z myszki + suwaki zewnętrzne:

Pozdrawiam. 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,150 PostsLatest Activity: 2 hours ago