Po aktualizacjach letnich (tj. czerwiec lipiec) nie mogę edytować sylwetki swoim simom. Wszyscy są jedynie bardzo chudzi i mogę sylwetkę jedynie kontrolować za pomocą suwaków mięśni i masy. Jednak klikając bezpośrednio na część ciała nie da się zwiększyć masy. Czy to wynik aktualizacji czy błąd?
Sprawdziłem u siebie grze i modyfikacja sylwetki na klikaniu na poszczególne części ciała wszystko działa prawidłowo, więc aktualizacje nie są temu winne i nie ma błędu.
Jeżeli używasz modyfikacji to je wyjmij na pulpit i następnie napraw grę klikając prawym przyciskiem myszy w Origin na okładce gry i z menu wybierz "napraw".
Po naprawie włącz grę i zobacz czy będziesz mógł\mogła modyfikować części sylwetki.
Jest nawet możliwość takiego modyfikowania simów z poziomu rozgrywki, klikając w lustro lub komodę, będą tam dwie odrębne interakcje kierujące do CAS - "Zaplanuj strój" - włącza ci się CAS i możesz tylko wybierać stroje, makijaże włosy itp., ale nie możesz modyfikować części sylwetki.
Druga interakcja - "Przebierz sima" - Ja bym to nazwał bardziej "Modyfikuj sima" - Możesz po za wyborem j/w strojów już zmieniać sylwetkę, imię sima, głos, sposób chodu - taka bardziej rozbudowana funkcja z interakcji "Zaplanuj strój".
Rozumiem ze to sie dzieje przy w pelnym CAS z dostepem z Menu, a nie w CAS z dostepem do CASu w grze - przez lustro czy szafę.
Ten blad byl kilka razy zglaszany po kolejnych aktualizacjach
1. Wejdz na Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke - opcja Własciwosci' - wyłącz tam "Origin w grze"
2. Jesli uzywasz Reshade modu wyjmij go z folderu instalacyjnego.
3. Napraw gre na Origin Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
Edited:
4, Jesli uzywasz modow lub CC zastosuj sie do rad podanych wyżej Daj znać, bo jesli to nie pomoże trzeba bedzie zrobic reset folderu bieżącej gry w Dokumentach
@kreatora- myślę, @Narayen wyczerpał temat, więc nie trzeba nic więcej dodawać.🙂
Sprawdziłam jego wersję w grze i jak najbardziej można za pomocą szafy (opcja: "Przebierz sima") zmienić sylwetkę Simowi. Nie zauważyłam, żeby ta opcja była zepsuta.😉
W odpowiedzi @Narayen także jest porada odnośnie naprawy gry na Origin, oraz dotycząca zepsutych modów, a Reshade należy do modyfikacji, o czym gracz - jeżeli używa tego modu - powinien wiedzieć .
@melaxvk - Tak jak napisał @Narayen modyfikowanie sylwetki za pomocą szafy normalnie działa.
Tak ta opcja tak wygląda u mnie w grze:
Wejście do CAS za pomocą szafy>opcja "przebierz Sima":
CAS - przed-zmianą sylwetki:
CAS- po zmianie sylwetki bez użycia suwaków:
CAS - po zmianie sylwetki - suwak z myszki + suwaki zewnętrzne:
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,150 PostsLatest Activity: 2 hours ago