Forum Discussion

Cikoladkowa25's avatar
6 years ago

The Sims 4 Zostań Gwiazdą Zlecenia Aktor

Hej, mam problem ze swoim dodatkiem do The Sims 4 Zostań Gwiazdą, otóż mój Sim nie chodzi na zlecenia w karierze Aktor. Przychodzi godzina przesłuchania i po prostu nic się nie dzieje. Próbowałam już sposobu z folderami, odinstalowałam, zainstalowałam. Problem wciąż się pojawia. To trochę bez sensu kupować grę i mieć taki problem. Dodam że gram na Macu. Widziałam już wątek w tym temacie jednak nie było tam rozwiązania które by mi pomogło, dlatego też postanowiłam dodać wątek raz jeszcze. 

1 Reply

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@Cikoladkowa25

Rozumiem ze rozwiązanie poniżej z zaleceniem nie podrozowania przed przesłuchaniami Ci nie pomogło.
    Taki problem jak u Ciebie wystąpi jeśli sim choc raz nie poszedł na przesłuchanie wtedy gdy powinien pójść. . Jesli z takich czy innych przyczyn nie wysłałaś go na przesluchanie choc raz, to zepsuje tę interakcje.
    Niestety nie ma innej rady jak nie tylko - pierwszy ruch - porzucenie przez niego pracy, ale nastepnie takze reset folderu gry i naprawa gry. Po tych zabiegach po podjeciu na nowo kariery przez niego juz tego bledu nie bedzie. Sim tez bardzo szybko awansuje jesli poprzednio mial juz wysoki poziom zawodowy.
    Jak zresetowac folder gry:
    Idz do Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 folder
    Wysun myszką cały ten folderThe Sims4 na puplit. Następnie napraw gre na Origin
    Origin > Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładkę TS4 - opcja Napraw
    Musisz poczekać aż Origin skończy sprawdzac wszystkie dodatki jakie posiadasz, a nie tylko grę podstawową
    Teraz uruchom gre, ktora stworzy nowy czysty folder The Sims 4 w Dokumentach
    Zacznij grę byle jakim simem, graj 5 minut i wyjdz z gry.
    Nastepnie usuń z nowego folderu gry nastepujące foldery: Saves i Tray
    Skopiuj z pulpitu twoj stary folder Saves i wklej go do nowego folderu gry.
    Zrób to samo z folderem Tray i z plikiem TrayDeleteItems - jesli masz taki plik w starym folderze na pulpicie (Jesli nie masz tego pliku, to oznacza ze zupenie niepotrzebnie masz zapchany Tray - twoja bibliotekę - domami Maxisa. Wywal je do zera. Mozesz je odzyskac w kazdej chwili kiedy tylko zechcesz)
    Teraz włacz grę zatrudnij aktora na nowo i sprawdz czy ten bład zniknał.
    Jesli masz jakies skript mody na razie nie dodawaj ich do gry, Bezpieczny jest tylko MCC o ile masz jego ostatnią aktualna wersje 7.1

Nie jestem pracownikiem EA

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,325 PostsLatest Activity: 2 hours ago