Forum Discussion

Patty1239's avatar
2 years ago
Solved

Udostępnianie parcel w galerii

Problem z udostępnianiem parcel.
Hej, mam problem z udostępnieniem niektórych parcel w galerii. Są to raczej większe pliki. Na ogół nie mam takiego problemu ale w tej chwili posiadam 2 parcele, w które włożyłam dużo pracy, jednak po wciśnięciu "udostępnij" gra się ładuje bez końca. 
Nie mam modu ani dodatków. Laptop nowy do gier. Parcele zostały stworzone za pomocą 3 kodów, dzięki którym mogłam umieszczać ukryte przedmioty oraz nakładać je na siebie.
Nie wiem w czym jest problem, gdyż w galerii widzę zdecydowanie większe pliki, które były tworzone w taki sam sposób. Zależy mi na rozwiązaniu, nie tylko z chęci podzielenia się plikami, lecz także dla własnego zapisu. Już kiedyś gra usunęła wszystkie obiekty, które miałam w galerii. Zostały wtedy tylko te udostępnione.

• Hej @Patty1239 

Sprawdź, czy możesz pobierać z Galerii domy. Jeżeli tak to błąd nie leży po stronie Galerii, lecz Twojej gry.

Jeżeli w zbudowanych domach umieściłaś jakieś obiekty z Debug to nie wszystkie są dekoracyjne. Część z nich to obiekty interakcyjne i funkcjonują one tylko w trybie życia - i nie wolno ich umieszczać w domach. Tak zbudowany dom będzie zawierał błędy i może u graczy spowodować crash gry. Dlatego sprawdź dobrze każdy dom w czystej grze - przed ponowną próbą wysłania go do Galerii.

Jak sprawdzić te domy:

1. Zapisz  je do swojej Biblioteki ( zakładka obok Galerii) - to nadal Twoja gra, a nie Galeria.

2. Uwaga - Biblioteka musi być opróżniona z innych domów oraz rodzin.

3. Zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź z niej.

4. Otwórz folder rozgrywki The Sims 4 - znajduje się ona w katalogu Dokumenty - ścieżka dostępu: Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4

5. Odszukaj w nim folder Tray i skopiuj go na pulpit komputera.

I teraz:

Czysta gra:

1. Do folderu gry znajdującej się w katalogu Dokumenty: ścieżka dostępu: Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4 , dopisz jakąs nazwę, np. The Sims 4 - stara gra.

2. Następnie włącz grę> będzie to całkiem nowa gra > wejdziesz do niej  poprzez CAS

3. Wtedy też katalogu Dokumenty utworzy się nowy folder The Sims 4.

4. Wybierz jakiegoś Sima z CAS, a następnie umieść go w jakimś domu.

5. Zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź z niej.

6. Otwórz nowo powstały folder rozgrywki The Sims 4  w Dokumentach

7. Znajdź folder Tray i otwórz go i przenieś do niego pliki z Tray-a ze starej gry,  skopiowanego na pulpit komputera.

8. Włącz grę i odszukaj w Bibliotece domy ze starej gry i spróbuj je umieścić na działkach.

9. Uwaga!:

- umieszczasz dom w trybie budowy gry, na działce, na której musi znajdować się Sim.

- Gdy dom znajdzie się na działce, wtedy przechodzisz w tryb życia i sprawdzasz go Simem.

- Tak zrobisz ze wszystkimi domami.

Gdy wszystko będzie w porządku, wtedy spróbuj przesłać te domy do Galerii.

Będzie to też oznaczało, że najprawdopodobniej stara rozgrywka zawiera jakieś błędy i mogla się zepsuć.

2 Replies

• Hej @Patty1239 

Sprawdź, czy możesz pobierać z Galerii domy. Jeżeli tak to błąd nie leży po stronie Galerii, lecz Twojej gry.

Jeżeli w zbudowanych domach umieściłaś jakieś obiekty z Debug to nie wszystkie są dekoracyjne. Część z nich to obiekty interakcyjne i funkcjonują one tylko w trybie życia - i nie wolno ich umieszczać w domach. Tak zbudowany dom będzie zawierał błędy i może u graczy spowodować crash gry. Dlatego sprawdź dobrze każdy dom w czystej grze - przed ponowną próbą wysłania go do Galerii.

Jak sprawdzić te domy:

1. Zapisz  je do swojej Biblioteki ( zakładka obok Galerii) - to nadal Twoja gra, a nie Galeria.

2. Uwaga - Biblioteka musi być opróżniona z innych domów oraz rodzin.

3. Zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź z niej.

4. Otwórz folder rozgrywki The Sims 4 - znajduje się ona w katalogu Dokumenty - ścieżka dostępu: Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4

5. Odszukaj w nim folder Tray i skopiuj go na pulpit komputera.

I teraz:

Czysta gra:

1. Do folderu gry znajdującej się w katalogu Dokumenty: ścieżka dostępu: Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4 , dopisz jakąs nazwę, np. The Sims 4 - stara gra.

2. Następnie włącz grę> będzie to całkiem nowa gra > wejdziesz do niej  poprzez CAS

3. Wtedy też katalogu Dokumenty utworzy się nowy folder The Sims 4.

4. Wybierz jakiegoś Sima z CAS, a następnie umieść go w jakimś domu.

5. Zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź z niej.

6. Otwórz nowo powstały folder rozgrywki The Sims 4  w Dokumentach

7. Znajdź folder Tray i otwórz go i przenieś do niego pliki z Tray-a ze starej gry,  skopiowanego na pulpit komputera.

8. Włącz grę i odszukaj w Bibliotece domy ze starej gry i spróbuj je umieścić na działkach.

9. Uwaga!:

- umieszczasz dom w trybie budowy gry, na działce, na której musi znajdować się Sim.

- Gdy dom znajdzie się na działce, wtedy przechodzisz w tryb życia i sprawdzasz go Simem.

- Tak zrobisz ze wszystkimi domami.

Gdy wszystko będzie w porządku, wtedy spróbuj przesłać te domy do Galerii.

Będzie to też oznaczało, że najprawdopodobniej stara rozgrywka zawiera jakieś błędy i mogla się zepsuć.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,150 PostsLatest Activity: 6 hours ago