Ukończenie liceum i starzenie
Mam wyłączone starzenie się wszystkich simów, również tych, którymi nie gram. Czy przy tej włączonej opcji moja nastoletnia simka może ukończyć liceum?
@juzka768
Jesli ma bardzo dobre stopnie odpowiadajace😛oziomom - logika oraz charyzma 6 , a umiejętności literackie , umiejetnosci fizyczne, programowanie, malowanie, a jak masz dodatek " Przygoda w dzungli to i archeologia minimum maja 4 poziom (to są przedmioty wykladane w liceum. im wyzszy poziom wiedzy tym lepiej), to dostaniesz pytanie - info, po sprawdzianie, ze jeśli chcesz simka moze ukończyć szkole w trybie nadzwyczajnym.. Jak sie zgodzisz, to zniknie obowiazek chodzenia do szkoly a po paru dniach dostaniesz dyplom ukończenia szkoły pocztą - wyląduje w wyposażeniu rodziny, a nie w wyposażeniu sima.. Nie wiem jak sie maja do tego umiejetnosci kulinarne, ogrodnictwo i majsterkowanie - w liceum nie ma zajec z tych tematow ale podejrzewam ze tez trzeba jakąś wiedze w tych tematach mieć. Prawdopodobnie zalozono, ze taką wiedze sim musi miec na początek
Ba nawet dostaniesz zaproszenie na uroczystość rozdania dyplomów (zabawne ze z reguly później -- jak juz dyplom masz)
Czy dostaje sie taką opcje jeśli simka ma niskie stopnie tego nie wiem - moi simowie zawsze maja najmniej piątki.Edyt
Gdybyś miała mod MCC to ma on opcje zezwolenia na "niechodzenie" do szkoly, ale dyplomu nie dostaniesz. Mod blokuje po prostu niektore elementy rozgrywki z dodatku Licealne lata.