Forum Discussion

d7d89ee88468cfa's avatar
2 years ago
Solved

Utracone dodatki do gry The Sims 4, Brak pomocy od EA Player Help Services.

Hej, ostatni raz grałam w The Sims jakoś na początku tego roku. Teraz w w czerwcu próbowałam odpalić grę i oczywiście musiałam zrobić transfer z Origina na apke i EA. Po wszystkich aktualizacjach uruchamiam grę i okazuje się, że nie mam dostępu do żądnych dodatków, które zakupiłam. To nie były żadne demo, normalnie dokonywałam zakupu na Originie.  Już kilka razy zgłaszałam tą sytuację, ale nie otrzymałam żadnej pomocy ani odpowiedzi, a wszystkie założone przeze mnie sprawy w EA help widnieją jako zakończone. O ile jestem w stanie zrozumieć, że po transferze coś mogło się "zgubić" to kompletnie nie rozumiem braku pomocy ze strony EA help, jakbym pisała w eter... Czytałam inne zapytania próbowałam rozwiązać to na własną rękę, ale nic nie działa. Wrzucam screena z ostatnią zapisaną grą, widać jakie dodatki miałam podczas grania, a teraz nie mogę nic zrobić z tym zapisem. Tak samo zakładka moje pakiety jest wyszarzana i niedostępna dla mnie. Jestem już sfrustrowana bo wydałam niemałe pieniądze na grę i wszystkie dodatki i nikt z EA help nie raczył mi nawet odpowiedzieć! ☹️

• @d7d89ee88468cfaa

1.Jeśli masz DEMO smsów natychmiast je odinstaluj!

2. Zakładam ze nie zabrałaś sobie z EA lub Steamu drugie wersji TS4, "bo była za darmo". Niestety gdybyś tak zrobilla stworzyłabyś sobie drugie konto na EA app tylko z tą jedną grą, na którym dodatków brak.

3. Jednak jeśli to odpowiednik twojego starego konta Origin a dodatków brak , to wyczyść cache EA .
    Kliknij ikonkę EA i zaloguj sie na swoje konto Otworz aplikacje,
    Tam na swoim koncie kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache
    Następnie zrestartuj komputer (opcja "uruchom ponownie") i sprawdź w Bibliotece EA czy dodatki sie znalazły.
    Biblioteka EA - kliknij poprawej okładkę The Sims4 wybierz "Zarzadzaj". a następnie "Zarządzaj dodatkami"
    Otworzy sie lista dodatków ktore posiadasz na tym koncie .
    Jeśli tam coś zobaczysz, sprawdź jaki ten dodatek ma opis . Może mieć na przyklad opis "Zainstalowano" choc nie masz go w grze, (nawet po odinstalowaniu DEMA Simsów). W takim wypadku daj znać.

4. Jesli lista dodatków w Bibliotece EA będzie pusta spróbuj zalogować się ID (nickiem) jesli dotąd logowałaś sie na EA app adresem mailowym i odwrotnie - adresem mailowym jeśli dotąd na Origin/EA logowalaś się ID (nickiem)
    5. Jeśli to wszystko co wyżej nie pomoże skontaktuj sie z polskim doradcą EA (najlepiej na czacie) i poproś aby sprawdził twoje konto
    https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-poprzez-strone-EA-Help/m-p/5877452#U5877452

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago
    @d7d89ee88468cfaa

1.Jeśli masz DEMO smsów natychmiast je odinstaluj!

2. Zakładam ze nie zabrałaś sobie z EA lub Steamu drugie wersji TS4, "bo była za darmo". Niestety gdybyś tak zrobilla stworzyłabyś sobie drugie konto na EA app tylko z tą jedną grą, na którym dodatków brak.

3. Jednak jeśli to odpowiednik twojego starego konta Origin a dodatków brak , to wyczyść cache EA .
    Kliknij ikonkę EA i zaloguj sie na swoje konto Otworz aplikacje,
    Tam na swoim koncie kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache
    Następnie zrestartuj komputer (opcja "uruchom ponownie") i sprawdź w Bibliotece EA czy dodatki sie znalazły.
    Biblioteka EA - kliknij poprawej okładkę The Sims4 wybierz "Zarzadzaj". a następnie "Zarządzaj dodatkami"
    Otworzy sie lista dodatków ktore posiadasz na tym koncie .
    Jeśli tam coś zobaczysz, sprawdź jaki ten dodatek ma opis . Może mieć na przyklad opis "Zainstalowano" choc nie masz go w grze, (nawet po odinstalowaniu DEMA Simsów). W takim wypadku daj znać.

4. Jesli lista dodatków w Bibliotece EA będzie pusta spróbuj zalogować się ID (nickiem) jesli dotąd logowałaś sie na EA app adresem mailowym i odwrotnie - adresem mailowym jeśli dotąd na Origin/EA logowalaś się ID (nickiem)
    5. Jeśli to wszystko co wyżej nie pomoże skontaktuj sie z polskim doradcą EA (najlepiej na czacie) i poproś aby sprawdził twoje konto
    https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-poprzez-strone-EA-Help/m-p/5877452#U5877452

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 5 hours ago
7,591 Posts