Forum Discussion

Bad_Luki's avatar
Bad_Luki
Seasoned Novice
9 hours ago

Widok mebli na różnych widokach ścian

Nie jestem do końca pewien, ale jeśli mam widok przekroju ścian, meble i telewizor powinny być widoczne, ponieważ jestem przyzwyczajony do gry z widokiem przekroju ścian. Czy tylko ja mam takie wrażenie? Chciałbym, żeby to lepiej dostosowane, ponieważ zabawa z podniesionymi ścianami nie jest dla mnie dobrym doświadczeniem.

I załączam, jak to wygląda.

1 Reply

• Bad_Luki​ 

Błąd znikania mebli w grze podczas obniżania ścian jest często spowodowany błędami renderowania fragmentów ścian lub konfliktami z zawartością niestandardową (CC). Naprawy obejmują ponowne narysowanie ścian, których dotyczy problem, ponowne wczytanie gry lub usunięcie problematycznych obiektów CC w pobliżu obszarów, których dotyczy problem.

Typowe czynności rozwiązywania problemów:

• Przebuduj pokój: Usuń ściany i płytki podłogowe w obszarze, w którym znikają przedmioty, a następnie narysuj je ponownie, aby zresetować geometrię pokoju.
    • Przełączanie ścian: Przełączaj się między widokami „Przekrój ściany”, „Ściany w dół” i „Ściany w górę” wielokrotnie, aby wymusić ponowne renderowanie obiektów przez grę.
    • Usuń zawartość niestandardową: Jeśli znikający element jest zawartością niestandardową (CC), może być uszkodzony lub niezgodny z bieżącym widokiem ściany. Usuń go, aby przetestować grę.
    • Przesuwanie obiektów: Użyj kodu  bb.moveobjects, aby tymczasowo przesunąć obiekty z dala od ściany i sprawdzić, czy pojawią się ponownie.
    • Sprawdź platformy/fundamenty: Jeśli problem występuje w pobliżu platformy lub fundamentu, spróbuj zmienić jego wysokość lub wyrównać go z podłożem.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 10 hours ago
7,610 Posts