Forum Discussion

MEEIQ's avatar
6 years ago

Wiele błędów związanych z nowym dodatkiem "Wyspiarskie życie"

Pierwszym błędem zauważonym przeze mnie jest znikająca podłoga, robi się tak głównie w domkach na palach w miejscach gdzie nie ma pomieszczeń zamkniętych (balkony, tarasy, itp) pod pewnym kontem podłoga znika i widać wodę. Nie tylko ja mam ten błąd bo widziałam u niektórych Youtuber'ów też on występuje. Drugim błędem jest fakt, że kiedy mam w ekwipunku tableta i mój sim pływa to nagle pływając zaczyna go używać, stoi na wodzie i kiedy klikam żeby przestał to się zapętlą i muszę sima resetować żeby go zostawił. Raz używał tego tableta poza moją parcelą i położył go na wodzie i nie mogłam z nim nic zrobić bo sim nie chciał początkowo go zabrać do wyposażenia, potem zabrał go będąc gdzieś daleko od niego gdzieś na plaży... Kolejnym błędem są ręczniki, kiedy zabrałam sima na polanę w drzewie i rozłożyłam ręcznik żeby się zdrzemnąć to było podobnie jak z tabletem, nie chciał wstać i przestać leżeć, musiałam go resetować... Do tej pory to są błędy które zauważyłam a gram raptem 6 dni... 😞

8 Replies

• MEEIQ's avatar
    MEEIQ
    6 years ago

W trybie życia w pewnym momencie, kiedy przesuwałam na wodzie skuter, zniknął on ale fale pojawiające się pod nim dalej były widoczne, nie dało się go sprzedać ani schować do wyposażenia bo jakby.. nie było go, dopiero kiedy postawiłam coś pod wodą i przesunęłam obszarowo "usuń" to udało się go sprzedać, ale reset gry nic nie dał więc to był ewidentnie błąd gry, a ten problem puki co wystąpił tylko raz ale warto to naprawić, tak samo przeszkadzające w grze są znikające tarasy i balkony w domkach na palach...

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

Witaj @MEEIQ 

Przyznam, że u mnie takie błędy nie występują, a gram na wyspie od 21 czerwca, więc nie może to być bug gry.  🙂

Podstawowe pytanie - czy masz w grze jakieś mody lub/i CC?

Prosiłabym też o dołączenie raportu „dxdiag” Twojego komputera - instrukcja.

Pozdrawiam.

• Kiedy wydaje polecenie "Nagraj filmik z okolicy" (dokładniej okolice Lani St. Taz), dron w momentach gdzie podnosi się teren znika w nim i wylatuje w momentach gdzie teren opada, w skrócie przenika przez górki.😕

• MEEIQ's avatar
    MEEIQ
    6 years ago

Modyfikacje mam, ale zrobiłam to samo po odinstalowaniu modów i było tak samo, jak do tej pory nie zdarza się to za każdym razem, coraz rzadziej (odwołuję się tu również do błędów z poprzedniego posta) jedyny błąd który występuje cały czas to znikająca podłoga w domku na palach tam gdzie jest taras albo balkon oraz dron który przelatuje przez górki podczas "nagrywania filmiku z okolicy", nie tylko ja mam ten problem bo widziałam go u Youtuber'ów i też występował. Chodzi o to, że pod pewnym kontem podłoga zanika i potem znowu się pojawia a dron po tej komendzie znika w górkach kiedy takowa mu się pojawia na drodze.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@MEEIQ 

Błędy, które opisujesz w tym i w następnym temacie , związane są z nieaktualnymi modami,  przy czym część wizualnych efektów związanych np. z przelotem drona może tak wyglądać w grze i przypuszczalnie nie jest to błąd gry, lecz taka jest uroda tego dodatku.Postaram się to sprawdzić u siebie w grze i dam znać.

Zanikanie przedmiotów, znikająca podłoga, etc., może być spowodowane także słabą karta graficzną, lub niezaktualizowanymi sterownikami - dlatego prosiłam, żebyś przesłała raport „dxdiag” Twojego komputera.

Na razie radą na naprawienie gry jest::

- całkowite usuniecie modów/cc z gry

- usuniecie z folderu gry pliku localthumbcache.package

- naprawa gry na Origin.

Po wykonaniu powyższych czynności, włącz grę i sprawdź, czy nadal występują błędy.

Prześlij raport „dxdiag”.

Pozdrawiam.

• Mimo aktywnego dodatku nie mam możliwości stworzenia syreny ☹️

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

Witaj@szymonkas83 

Przykro mi, że nie masz możliwości stworzenia Syreny w grze. Miałabym jednak prośbę, czy mogłabyś założyć nowy temat, wtedy łatwiej byłoby zdiagnozować Twój problem.

W nowym temacie proszę też, żebyś dokładniej go opisała, co oznacza, że nie możesz stworzyć syreny - czy nie możesz wejść do CAS, a może w CAS nie masz opcji stworzenia syreny?...itd..

Ważne też, czy w grze posiadasz jakieś mody/CC.

Opisz dokładniej wszystko w nowo założonym temacie.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,197 PostsLatest Activity: 4 hours ago