Forum Discussion

Justinya0's avatar
6 years ago
Solved

Wszystkie CC i mody zniknęły?

Cześć!

Od dłuższego czasu nie włączałam w ogóle gry The Sims 4, dzisiaj włączyłam grę i chciałam stworzyć nową postać w CASie. Moje postacie zawsze są ubrane w custom content, czasami mają też "custom" cechy charakteru/aspiracje. W tym problem, że nic z custom contentu nie pojawiło mi się w CASie. Weszłam w opcje gry-wszystko, co potrzebne, jest zaznaczone. Dla pewności odznaczyłam okienko przy modyfikacjach, uruchomiłam grę ponownie, zaznaczyłam znowu, uruchomiłam grę, ale to nic nie dało, bo modyfikacje nadal się nie pokazują.

Dodam jeszcze, że przed zagraniem włączyłam Origin, wyciągnęłam folder "Mods" z gry i w aplikacji Origin kliknęłam na okładkę gry prawym przyciskiem myszy, żeby zaktualizować grę (aktualizacji nie było, więc w sumie niepotrzebnie to robiłam). Potem właśnie włożyłam folder "Mods" z powrotem do gry i ją włączyłam, resztę historii już znacie.

Co robić? Obawiam się, że znowu będę musiała przeszukać cały folder w poszukiwaniu tej jednej felernej modyfikacji, czego baaaardzo nie lubię (i nie chcę) robić.

• @Justinya0

Obawiam sie ze masz racje. Bardzo duzo modów i CC po ostatnich aktualizacjach juz nie działa, albo jesli nawet dziala to szybko wywali cie z gry.
    Tu masz liste zepsutych modów i CC po ostanich aktualizacjach ale jesli dawno nie włączałaś gry to ta lista moze byc niekompletna o te co padly nie przy ostatnich aktualizacjach ale wcześniej.
    https://forums.thesims.com/en_US/discussion/976565/broken-updated-mods-cc-june-20-eco-lifestyle-patch

Zanim zaczniesz wkladac mody do gry napraw gre na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
    Dodatkowo jeszcze przed naprawą gry usun przy okazji z folderu gry plik localthunmbcacge.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie.

Jak juz bedziesz szukac tych zepsutych oprocz tych wymienionych w linku wyzej przeklejajac je po kolei to jak masz duzo CC to zgrupuj je w podfoldery po 50 sztuk w jednym i zamiast sprawdzac je pojedyńczo sprawdzaj na początku caly podfolder.

Nie jestem pracownikiem EA

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@Justinya0

Obawiam sie ze masz racje. Bardzo duzo modów i CC po ostatnich aktualizacjach juz nie działa, albo jesli nawet dziala to szybko wywali cie z gry.
    Tu masz liste zepsutych modów i CC po ostanich aktualizacjach ale jesli dawno nie włączałaś gry to ta lista moze byc niekompletna o te co padly nie przy ostatnich aktualizacjach ale wcześniej.
    https://forums.thesims.com/en_US/discussion/976565/broken-updated-mods-cc-june-20-eco-lifestyle-patch

Zanim zaczniesz wkladac mody do gry napraw gre na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
    Dodatkowo jeszcze przed naprawą gry usun przy okazji z folderu gry plik localthunmbcacge.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie.

Jak juz bedziesz szukac tych zepsutych oprocz tych wymienionych w linku wyzej przeklejajac je po kolei to jak masz duzo CC to zgrupuj je w podfoldery po 50 sztuk w jednym i zamiast sprawdzac je pojedyńczo sprawdzaj na początku caly podfolder.

Nie jestem pracownikiem EA

• Cześć!

Już po problemie, okazało się, że po aktualizacji włożyłam folder z modami do folderu "Electronic Arts", a nie do folderu "The Sims 4"😂 

Ale dzięki za pomoc, może komuś przyda się Twoja porada😁

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,370 PostsLatest Activity: 3 hours ago