Zdublowane światy the sims 4
Cześć!
Zainstalowałam ostatnio dwa dodatki Licealne Lata i Ślubne Historie.
Oba światy z tych pakietów mi się zdublowały z zarządzaniu światami.
Dałam już napraw grę na Originie ale dalej jest to samo - jakieś pomysły?
Wygląda na to, że ostatni zapis gry się zbugował. Myślę także, że masz w grze jakieś zepsute mody/obiekty CC, które w konsekwencji dalej mogą psuć ci grę.
Po ostatnich aktualizacjach gry wszystkie mody, oraz niektóre CC z trybu CAS i kupna/budowy są już nieaktualne i jeżeli nie pozbędziesz się ich z gry to gra nadal będzie generować błędy.
Wiele obiektów CC z CAS, w tym skiny, niektóre włosy, makijaże zostały zepsute. Z trybu kupna/budowy - okna, drzwi CC na pewno są zepsute i nie działają poprawnie z nową aktualizacją.
Przeczytaj jeszcze raz poradnik, do którego link wkleiłam wyżej.
Ponadto, jeżeli zapisujesz grę opcjami Zapisz, lub/i Zapisz i wyjdź - to jest to podstawowy błąd, gdyż te zapisy nadpisują się jeden na drugim. Oznacza to, ze jeżeli w grze są błędy, a na pewno są, gdyż aktualizacje gry także wprowadzają pewne błędy - zapisujesz te błędy jeden na drugim.
Dlatego jedynym możliwym na dziś zapisem jest opcja "ZAPISZ JAKO".
Rodziny, domy, pokoje... możesz odzyskać, gdy zapiszesz je do swojej Biblioteki w grze. Te Simy znajdą się w folderze Tray - ten folder będziesz musiała zamienić z nowym folderem z nowej gry.
Po włączeniu nowej gry, najpierw wejdź do CAS jakimś Simem, którego potem możesz usunąć z CAS (oznacza to także, ze usuniesz go z gry). Wybierasz Sima ze skrzyni rodzin> opcja "zarządzaj Simami" i wchodzisz z nim do CAS. Następnie tam otwierasz swoją Bibliotekę i pobierasz z niej rodzinę, którą chcesz umieścić w nowej grze. Zanim to jednak zrobisz, będziesz musiała na nowo ustawić im powiązania rodzinne, sprawdzić rodzaj chodu, etc... Gdy już wszystko ustawisz w CAS, zatwierdź swoją rodzinę i wtedy możesz wybrać dla niej dom. Następnie koniecznie zapisz grę, oczywiście według opcji "zapisz jako".
Pozdrawiam.