Forum Discussion

Weronja01's avatar
3 years ago
Solved

Zduplikowany świat

Hej, niedawno zainstalowałam dodatek "Wiejska sielanka" i zamiast jednego Henford-on-Bagley, mam dwa. Światy są niezależne od siebie, tzn. kiedy w jednym coś edytuję, w drugim się to nie zmienia. Mam zduplikowane postaci, np. podczas pobytu w mieście, mogę spotkać dwie Cecilie Kang - z tym, że z jedną mój sim się przyjaźni, a z drugą dopiero się zapoznaje XD Jest to po prostu upierdliwe. Czy da się usunąć jakiś plik, żeby został tylko jeden świat?

• @EA_Kuba Ja rozwiązałam ten problem usuwając całkowicie folder saves. Rodziny które miałam niestety musiałam przerzucać w galerie i na nowo wrzucać do świata. Zdublowane światy na nowej grze i czystym świecie zniknęły.

6 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Weronja01

Sprobuj naprawić grę na Origin
    Origin moja biblioteka gier -prawym myszy na okładke gry - opcja Napraw
    Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszyskie twoje dodatki w tym Wiejska sielanke
    To moze ale niestety nie musi naprawić twój bieżący zapis.
    Jesli nie naprawi, to zacznij nowa gre i sprawdź czy i w nowym sejfie masz ten sam bład.
    Zakladam ze jestes na Win10
    Jesli w nowej grze masz ten sam bład, wyjdz z gry, kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4. W folderze The Sims 4 odszukaj podfolder EP11 - to folder dodatku Wiejska Sielanka (moga byc dwa!) - jesli sa 2 wywal jeden do kosza , jesli jest jeden tez go wywal do kosza.

Jesli były 2 foldery EP11 wejdz teraz do gry i sprawdź czy ten drugi swiat znikł jesli byl tylko jeden ktory usunęłaś, nie wlaczaj gry ale tworz Origin/ Moja biblioteka gier
    Kliknij lewym myszy na okładke The Sims 4 i na stronie ktora sie otworzy wybierz zakładke Dodatki - tam odszukaj Wiejska sielanke i pobierz ją na komputer

• aska066's avatar
    aska066
    Seasoned Rookie
    3 years ago

Zauważyłam po dokładnie takiej samej sytuacji, że problem powoduje save zapis moich gier ☹️

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@aska066

Problem prawdodonbne powstal kiedy poaktualizacji gry właczyłaś wyłsczone aktualizacją mody i weszłas d o zapisu nie pamietając o tym ze kazda aktualizacja, to duza szansa na to, że część modow bedzie zepsuta i juz nie pasująca do gry., Po wlazeniu gry natychmiast te mody ktore juz nie były z grą "kompatybilne" zdemolowaly " ci pliki zapisiu. Powstanie zdublowanych światów to efekt tej demolki. Jesli bład znika po usunieciu modów z gry to moze oznaczac tylko jedno - masz w foldeze gry jakis niekompatybilny z nowa wersją gry mod i on jest winowajcą. Jedynym rozwiazaniem jest odwiedzenie stron z ktorych te zmodyfikowane objekty czy mody ze skryptami pobrałaś i sprawdzenie czy ich twórcy dali tam ich nowe wersje,

Napewno wszystkie mody ze skryptami są do wymiany - ani jeden nie przeszedł zdrowo tej aktualizacji, napewno do wymiany sa wszystkie łozka CC ale nie ma spisu co pozostalo nieuszkodzone i bedzie działać - trzeba samemu to odkryć.według recepty od @danuta720
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• aska066's avatar
    aska066
    Seasoned Rookie
    3 years ago
    @EA_Kuba Ja rozwiązałam ten problem usuwając całkowicie folder saves. Rodziny które miałam niestety musiałam przerzucać w galerie i na nowo wrzucać do świata. Zdublowane światy na nowej grze i czystym świecie zniknęły.
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @aska066 

Cieszę się, że udało Ci się uporać z tym problemem. Rozumiem, że było to trochę pracochłonne, ale efekt jest najważniejszy 🙂 

Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,309 PostsLatest Activity: 6 hours ago