Zepsuty CAS, nie działają suwaki kształtujące postać sima
Dzień dobry! Ostatnio bardzo dużo grałem Sims 4 i w pewnym momencie zauważyłem, że zmienił mi się CAS. Zniknął suwak tworzenia sylwetki, nie działa formowanie twarzy i ciała simów, można tylko wybrać coś z gotowych rzeczy w kolumnach po prawej stronie: twarz, usta, brwi, oczy, usta. Natomiast suwaki nie działają. W ustawieniach sylwetki zniknęło wszystko poza tatuażami. Nie można dodać ani ując kilogramów tłuszczu ani mięśni.
Przeniosłem wszystkie save'y, mody, tray na pulpit komputera, wyrzuciłem z Dokumentów cały katalog Elektronic Arts i przez Origin naprawiłem grę. Potem odpaliłem, wszystko działało jak trzeba. Więc przeniosłem z pulpitu moje save'y - gra się zaczyna odpalać a potem zawiesza. Wszystkie czynności powtórzyłem, ale zamiast starych save'ów przeniosłem z pulpitu katalog Mods. Gra się zawiesza w czasie odpalania jak poprzednio.
Jak dzisiaj wrócę z roboty to wszystko powtórzę: naprawę gry z usuniętym katalogiem w Dokumentach i przeniosę przeniosę mój stary katalog Tray. Nie wiem co będzie, ale może ja źle rozumuję, bo rzeczywiście działam na zasadzie prób i błędów.
Ostatnio zainstalowałem tylko kilka sylwetek simów z Patreona i pliki z TheSimsRecource, ale one nigdy mi nic nie psuły. Gdzie mam szukać błędu?
Marku, może nie zrozumieliśmy się do końca, pisałeś wcześniej o modzie na suwaki, dlatego nie pomyślałam o pełnym CAS-ie, gdy Sim jest już w grze. Tym bardziej, że dla mnie było to oczywiste.
Jak widać, dla Ciebie - nie, więc sorry. 🙂
Dlatego jeszcze raz:
Dopóki nie ustawisz w grze (Na komputerze Sima ) - za pomocą MCC pełnego CAS-u, nie będziesz mógł w CAS poprawić aktywnego Sima.
Opcja "pełnego CAS-u"dla Simow w grze - zawsze była zablokowana przez twórców gry! 🙂
Myślę, że wcześniej miałeś ustawioną tę opcję w grze, a po pobraniu nowego MCC już jej nie masz. Dlatego pomyślałeś, że gra się zepsuła.
Niestety MCC tak działa, że po każdej aktualizacji trzeba go na nowo ustawiać. Mam nadzieję, że teraz już sobie wszystko poustawiasz i nie będzie problemów. 🥳
PS. Gdybyś pilnie mnie potrzebował, to wiesz, że jestem na Discordzie TSR.
Pozdrawiam.