Forum Discussion
Przyznam, że nie mam tego problemu w mojej grze, a posiadam wszystkie dodatki. Na angielskiej części forum także nie zauważyłam tego błędu, gdy gracze nie posiadają w grze modów.
Znikające obiekty najczęściej związane są z zepsutymi modami/CC. Mogą też wynikać z niewłaściwie postawionych obiektów za pomocą kodu bb.moveobjects.
Bardzo proszę, podeślij jakieś duże, wyraźne zdjęcia zrobione w grze (za pomocą klawisza CC) . Ułatwi to rozpoznanie twojego problemu.
Czy chodzi Pani może o klawisz PrtScn? Bo klawisz CC od screenów nie ma.
I screeny raczej nie pomogą za mocno, bo pokażą jedynie pusty ekwipunek Sima i pusta lodówkę. Ale oczywiście mogę je dodać, jak uruchomię grę.
- danuta7202 months agoHero+
Przepraszam, wkradł się błąd. Chodzi o klawisz C na klawiaturze komputera.
Gdy jesteś w grze, na parceli, na której aktualnie grasz, wystarczy ustawić myszką obraz (który chcesz sfotografować), a następnie zapauzować grę i wcisnąć klawisz C na klawiaturze komputera. W ten sposób zrobisz zdjęcia > znajdziesz je w Documents\Electronic Arts\The Sims 4\Zrzuty ekranu.
Chodzi mi o zdjęcia całej kuchni, oraz innych pomieszczeń w domu (też cały obszar). W szczególności ważne jest położenie schodów.
Doradzam także naprawę gry w aplikacji EA, może to naprawi problem ze znikającymi obiektami.
- danuta7202 months agoHero+
Aktualizacja - Zajrzyj proszę do tego poradnika, opisałam w nim możliwe rozwiązania tego problemu: Poradnik : Znikające obiekty w grze The sims 4 - Przyczyny i możliwości naprawy. | EA Forums - 12861365
- Projektant19842 months agoRising Novice
Załączam zzuty pokazujące widok domu z pierwszej rozgrywki, po czym chwilę pograłem. Po zapisie i ponownym uruchomieniu gry ekwipunek zniknął.
Wyszedłem bez zapisu i według jednej z porad po prostu usunąłem folder Mods, pomimo, że nie było tam modów, tylko wygenerowany przez grę plik. Uruchomiłem grę i jak na razie nic nie zniknęło. Ekwipunek cały, lodówka pełna. Zapomniałem wspomnieć, że rośliny przestały owocować, a obrazy na sztalugach traciły właściciela. Po usunięciu katalogu Mods problem zniknął. Nawet parę razy Simami odbyłem podróż na inne parcele.
Może po prostu za pierwszym razem plik Resource.cfg źle się wygenerował. Ale problem rozwiązany.