Forum Discussion
Przepraszam, wkradł się błąd. Chodzi o klawisz C na klawiaturze komputera.
Gdy jesteś w grze, na parceli, na której aktualnie grasz, wystarczy ustawić myszką obraz (który chcesz sfotografować), a następnie zapauzować grę i wcisnąć klawisz C na klawiaturze komputera. W ten sposób zrobisz zdjęcia > znajdziesz je w Documents\Electronic Arts\The Sims 4\Zrzuty ekranu.
Chodzi mi o zdjęcia całej kuchni, oraz innych pomieszczeń w domu (też cały obszar). W szczególności ważne jest położenie schodów.
Doradzam także naprawę gry w aplikacji EA, może to naprawi problem ze znikającymi obiektami.
Aktualizacja - Zajrzyj proszę do tego poradnika, opisałam w nim możliwe rozwiązania tego problemu: Poradnik : Znikające obiekty w grze The sims 4 - Przyczyny i możliwości naprawy. | EA Forums - 12861365
- Projektant19842 months agoRising Novice
Załączam zzuty pokazujące widok domu z pierwszej rozgrywki, po czym chwilę pograłem. Po zapisie i ponownym uruchomieniu gry ekwipunek zniknął.
Wyszedłem bez zapisu i według jednej z porad po prostu usunąłem folder Mods, pomimo, że nie było tam modów, tylko wygenerowany przez grę plik. Uruchomiłem grę i jak na razie nic nie zniknęło. Ekwipunek cały, lodówka pełna. Zapomniałem wspomnieć, że rośliny przestały owocować, a obrazy na sztalugach traciły właściciela. Po usunięciu katalogu Mods problem zniknął. Nawet parę razy Simami odbyłem podróż na inne parcele.
Może po prostu za pierwszym razem plik Resource.cfg źle się wygenerował. Ale problem rozwiązany.
- danuta7202 months agoHero+
Cieszę się, że problem zniknął, choć nie ma on nic wspólnego z usuniętym pustym folderem Mods i plikiem Resource.cfg. Plik ten informuje grę, jak odczytywać i ładować zawartość niestandardową (modyfikacje) z folderu „Mods”.
1. Włącza mody : Głównym celem pliku Resource.cfg jest umożliwienie grze rozpoznania i załadowania modów.
2. Określa głębokość wyszukiwania : Domyślna wersja pliku jest ustawiona tak, aby przeszukiwać maksymalnie pięć podfolderów w głąb folderu „Mods”.
3. Oddzielnie od modów : Plik nie jest modem samym w sobie, ale raczej instrukcjami dla gry dotyczącymi sposobu ładowania dodanych modów.
4. Samodzielnie się tworzy : Jeśli usuniesz plik Resource.cfg, gra wygeneruje nowy plik przy następnym uruchomieniu.Natomiast pusty folder Mods w grze nie jest przez nią odczytywany, gdyż gra go prostu go nie widzi. Jeżeli kiedykolwiek miałeś w nim jakiś mod/CC, a grasz cały czas na jednym zapisie, to gra nadal go pamięta, a wtedy może generować błędy.
Następnym razem, gdy taki problem się pojawi, doradzam usunięcie pliku localthumbcache.package i naprawę gry w aplikacji EA.
Pozdrawiam