Forum Discussion
Sprawdź w wyposazeniu rodziny czy tam nie znalazła sie część przedmiotów.
Przedmioty z wyposazenia sima moga znikac podczas podrózy lub po zaladowani sie gry w wypadku gdy sim ma ich za duzo w wyposazemiu, a gra nie ma zbyt wiele pamieci RAM od systemu do dyspozycji. Po prostu te przedmioty się nie wgrywaja razem z nim po podrozy, czy przy włączaniu gry. Dlatego nie nalezy przechowywac ich tam wiele. Wszystkie czesci do naprawy, kwiaty , rosliny, ktorych nie mozna chowac do lodowki czesci robotyczne należy pzechowywac w skrzyni. Jest pare rodzajów skrzyń w tym ta z dodatku Uniwersytet jest najbardziej poręczna bo mozna na niej jeszcze cos postawic
Jesli chodzi o prezentacje semestralną to PO prezentacji i zaliczeniu jej praca ta powinna wręcz zniknać .z wyposazenia sima.
Jesli sim jej jednak nie dostal nalezy naprawic gre.
Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okadke TS4 - opcja Napraw.
Należy odczekac az Origin naprawi wdodatki ktre posiadasz.
Musisz tez wiedziec , ze jesli grasz dlugo to pliki gry w folderze gry moga ulec uszkodzeniu. Dobrze jest je czasem wymienic na nowe. Nazywa sie to resetem folderu gry,
Jak to zroobic zachowujac swoje sejfy i biblioteke:
1. Idź do Dokumentów > Electronic Arts > The Sims4
Sciezka do tego folderu w Win10
Ten kompiter > Dysk lokalny C > użykownicy > nazwa własna twojego komputera > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2, Wysuń cały ten folder The Sims 4 myszka na pulpit i idź na Origin naprawic gre
Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw
3. Włacz gre i utworzy sie nowy, czysty folder The Sims4 w Dokumentach
Zaczniij nowa gre byle jakim simem a po 5 minutach wyjdz z gry
4. Usuń z nowo powstałego folderu gry nastepujące foldery Saves i Tray
5. Skopiuj z pulpity swoj stary folder Saves i wklej go do nowego folderu gry. Zrób to samo z folderem Tray oraz plikiem TrayDeleteItems - jesli miałaś taki plik w starym folderze gry na pulpicie
6. Teraz włacz gre, wroc do swojego starego sejfu i sprawdź czy nadal masz te błędy
Jesli mialas ustawione przez siebie opcje grafiki w opcjach gry, to bedziesz je musiała ustawić jednak na nowo.
Nie jestem pracownikiem EA
Zrobiłam reset folderów, ale niestety przedmioty nie powróciły do wyposażenia ani sima ani rodziny. No trudno, będę miała nauczkę żeby wszystkiego tam nie chować :D
- EA_Kuba6 years ago
Community Manager
- 6 years ago
Myślę, że dość wyraźnie napisałam, że nie pomogło. 🙂
- danuta7206 years agoHero+
Taki błąd losowo pojawia się u niektórych graczy. Na razie nie wiadomo, czym jest on spowodowany. Jedynym rozwiązaniem jest dostarczenie plików z Twojej gry zespołowi EA (twórcom gry). Tylko na tej podstawie będą mogli określić co powoduje ten błąd w Twojej grze.
W tym linku możesz przesłać swój błąd: https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/INFORMATION-How-to-Send-User-Files-to-The-Sims-4-Team/m-p/6065302
W tym temacie możesz poczytać o podobnych problemach: https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-Items-collected-in-personal-inventory-are-disappearing/td-p/6772837/page/13
Pozdrawiam.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 15 hours ago
- 2 days ago