Forum Discussion

TiliPatili's avatar
TiliPatili
New Novice
2 days ago
Solved

Zresetowane konto, brak saves

Witam. W marcu byla duza aktualizacja i zapomnialam odinstalowac z gry mody. Po aktualizacji mody oczywiscie nie dzialaly i zamiast na nowo je zainstalowac, wpadlam w panike i na jakims forum przeczytalam, ze jesli skopiuje EAappinstaller na pulpit, to zaczynam z czysta karta. Oczywiscie za pozno zorientowalam sie, ze ta czysta karta oznacza zupelnie nowa gre. Zalogowalam sie do gry i myslalam, ze wystarczy wkleic stare saves, mody, budynki, postacie od tworcow itp do nowego pliku gry, ale gra ich nie widzi. Wszystko to mam w plikach na komputerze, ale nowa gra zadnego z tych plikow nie widzi. Nie gralam od czasu pojawienia sie tego rynku tworcow i nie wiem czy da sie odzyskac pobrane postacie i budynki, ktore wczesniej mialam. I jak odzyskac moje rodziny ? Prosze o pomoc

• Hej TiliPatili​ 

Dobra wiadomość jest taka, że skoro nadal masz stare pliki na komputerze, warto spróbować je odzyskać. Na razie niczego z nich nie usuwaj ani nie nadpisuj.

Najpierw ustalmy, z którego folderu The Sims 4 gra obecnie korzysta. Uruchom grę, rozpocznij nową testową rozgrywkę, zapisz ją i zamknij grę. Następnie przejdź do: Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 > saves

Sprawdź, czy znajduje się tam plik .save z aktualną datą i godziną. Jeśli tak, mamy właściwy folder.

Następnie skopiuj do niego jeden ze swoich starych plików .save i sprawdź w grze opcję Wczytaj grę. Jeśli zapis się pojawi, będziemy mogli w ten sam sposób odzyskać pozostałe. Daj znać, czy testowy zapis pojawił się w tym folderze i czy po skopiowaniu jednego starego save'a gra go rozpoznała.

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Hej TiliPatili​ 

Dobra wiadomość jest taka, że skoro nadal masz stare pliki na komputerze, warto spróbować je odzyskać. Na razie niczego z nich nie usuwaj ani nie nadpisuj.

Najpierw ustalmy, z którego folderu The Sims 4 gra obecnie korzysta. Uruchom grę, rozpocznij nową testową rozgrywkę, zapisz ją i zamknij grę. Następnie przejdź do: Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 > saves

Sprawdź, czy znajduje się tam plik .save z aktualną datą i godziną. Jeśli tak, mamy właściwy folder.

Następnie skopiuj do niego jeden ze swoich starych plików .save i sprawdź w grze opcję Wczytaj grę. Jeśli zapis się pojawi, będziemy mogli w ten sam sposób odzyskać pozostałe. Daj znać, czy testowy zapis pojawił się w tym folderze i czy po skopiowaniu jednego starego save'a gra go rozpoznała.

• TiliPatili's avatar
    TiliPatili
    New Novice
    1 day ago

Wszystko wrocilo na swoje miejsce. Okazalo sie, ze mialam jakies nie dzialajace foldery z gra w jednym miejscu i tam szukalam problemow, a dopiero jak komputer znalazl mi wlasciwe foldery, to wszystko zaczelo dzialam. Az sie poplakalam, bo balam sie, ze tyle mojej pracy poszlo na marne. Bardzo dziekuje 😍😘

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

TiliPatili​ ale się cieszę! Rozumiem twoją ulgę.

Dzięki też za napisanie, co było przyczyną - ta informacja może uratować komuś innemu sporo nerwów. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,896 Posts