Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
7 years ago
Approved

Błąd

Witam. Od jakiegoś czasu kiedy zapisuję postępy mojej rodziny wyskakuje mi błąd 16. Jeśli zapisze to poprzez opcje zapisz jako problem znika. Kiedy chce ponownie uruchomić gre i wczytać rodzinę wyskakuje błąd: Wystąpił poważny błąd podczas wczytywania. Nie mam żadnych dodatków z internetu, tylko oryginalne. Usuwałam pamięć CACHE gry a błąd dalej jest. Czytałam o tym na różnych forach ale dalej nie rozwiązałam swojego problemu. Są jakieś sposoby na rozwiązanie tego?

3 Replies

Replies have been turned off for this discussion
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej dd8bb49dd6a32ee5​

Biorąc pod uwagę, że ostatnia aktywność w tym wątku miała miejsce w lipcu 2018 roku, zamykam ten temat.
    Jeśli nadal potrzebujesz pomocy w tej sprawie, zachęcam do założenia nowego postu - dzięki temu będę mogła odnieść się do problemu w aktualnym kontekście i pomóc w najlepszy możliwy sposób.

• dd8bb49dd6a32ee5's avatar
    dd8bb49dd6a32ee5
    Seasoned Newcomer
    3 months ago

Witam, niestety żadne z powyższych sposobów nie pomogły, straciłam cierpliwość na orgin nie było takich problemów i gra chodziła bez problemów. Dlatego też nie tracę pieniędzy  na kup nowych dodatków.

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

Witaj @Snobien

​Błąd zapisu 16 - może być spowodowany przez częste wykonywanie pewnych czynności np.: edycję miasta, zmienianie aktywnej rodziny, zapisywanie gry przy użyciu opcji „Zapisz i wyjdź”. Aby uniknąć tego problemu należy zamiast opcji „Zapisz” lub „Zapisz i wyjdź” wybierać opcję „Zapisz jako”. Warto co jakiś czas wykonać kopię zapasową, by w razie błędu, nie stracić postępów w grze. Zdarza się, że za drugim razem uda się zapisać grę, dlatego można odczekać chwilę i spróbować zapisać ponownie (niestety bardzo często po tej próbie gra się zawiesza i trzeba ją wyłączyć menedżerem zadań). Bywa także, iż druga próba zapisu gry jest nie możliwa, a w menu głównym zapis rodziny, w której wystąpił błąd nie istnieje. Jedynym sposobem na ocalenie uszkodzonego przez ten błąd zapisu jest przywrócenie jego kopii zapasowej.

​FIX 1:

Błąd 16 pojawia się od razu po zamknięciu gry:

Otwórz folder Saves (Dokumenty<Electronic Arts<The Sims 3<Saves), znajdują się tam zapisy (Sunset to przykładowa nazwa.):

​Foldery:

Sunset.sims3  -> Usuń.

Sunset.bad  -> Usuń.

Sunset.sims3.backup -> Usuń tylko końcówkę .backup,tak aby zostało samo Sunset.sims3.

FIX 2:

Jeśli powyższy sposób nie pomógł, to w folderze Saves: (Dokumenty<Electronic Arts<The Sims 3<Saves) odnajdź plik z rozszerzeniem .sims3.legacy (np:Sunset.sims3.legacy). Jest to jedyny nieuszkodzony plik zapisu stanu gry i jest w tym momencie najważniejszy. Usuń wszystkie foldery z Sunset.sims3.legacy. Potem w folderze Sunset.sims3.legacy usuń końcówkę .legacy tak, żeby zostało samo Sunset.sims3.

Powodzenia.

Answers HQ w Pigułce - Poradnik dla Początkującego

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 1 day ago
1,449 Posts