Forum Discussion

madzia12332's avatar
2 years ago
Solved

Kupiłam dodatek do TS3 i nie mogę go pobrać, a pokazuje się, że mam ten dodatek

Cześć,

Mam problem. Dziś kupiłam w EA app dodatek "Rajska Wyspa" do The Sims3 i nie pojawiła się opcja "POBIERZ". Nie mogę w żaden sposób zainstalować tego dodatku, a widnieje informacja, że mam ten dodatek. Gdy wchodzę w The Sims3 "zarządzanie dodatkami" pokazują się inne dodatki, które posiadam i informacja przy nich "ZAINSTALOWANE", a przy "Rajskiej Wyspie" informacja "ZAWARTOŚĆ W GRZE". Jak mam pobrać i zainstalować ten dodatek? 

P.S. Po nieudanej instalacji "Rajskiej Wyspy", bez problemu udało mi się zainstalować inny dodatek, mianowicie "Studenckie życie".

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    2 years ago

@madzia12332Jeszcze raz zwróc się do EA - tym razem o zwrot pieniędzy. Opisz wszystko tak jak tutaj... Bardzo mi przykro - ja mam trójkę i gram nią bardzo często i nie wyobrażam sobie, bym ją miała utracić. Niestety - po przejściu z Origina na EA App coś się popsuło...

Spróbuj może oczyścić jeszcze raz EA App z plików cache - pisałam jak to się robi... Wyloguj się i wyłącz EA App i na powrót włącz i zaloguj, oczyść z plików tymczasowych (lewy górny róg, trzy kreski, pomoc/odzyskiwanie aplikacji/czyszczenie pamięci) i spróbuj jeszcze raz pobrać Rajską Wyspę. Uruchom też launcher i sprawdź (zakładka zarządzania dodatkami i akcesoriami) czy masz tam na liscie Rajską Wyspę). Jeśli jest w launcherze, a w EA App nie masz, to spróbuj metody z instalacją Origina - Origin już nie funkcjonuje jako Origin, ale można jeszcze pobrać z netu instalkę Origina  i zainstalować. On za chwilę zechce się przeinstalować na EA App, ale nie zezwól na to - po prostu zignoruj komunikat. Wcześniej - gdy uruchomisz ten launcher i stwierdzisz, że jednak ta Rajska Wyspa tam jest - zaznacz, by ci się wszystkie uruchomiły - i zatwierdź, ale nic poza tym nie rób, nie uruchamiaj trójki. Gdy uruchomisz ten Origin, i nie zezwolisz na jego aktualizację, to mimo wszystko, jakimś niewytłumaczalnym sposobem - to wszystko, co zaznaczyłaś, by się instalowało - zacznie ci się instalować. Widać to będzie w dolnym lewym rogu ekranu Origina. Po zakończeniu musisz wyjść z Origina już za pomocą menedżera zadań, bo w zwykły sposób nie zamkniesz - przeszkadza ten komunikat o konieczności zaktualizowania Origina do EA App. Ja tak niedawno utraciłam między innymi ukochane Wymarzone Podróże oraz Zwierzaki, bez których gra traci dla mnie wartość. I odzyskałam wszystko wg tej metody. Figurowały jako zainstalowane ale tylko w launcherze - ale w rzeczywistości ich nie miałam! Może tym razem się uda!

14 Replies

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,343 PostsLatest Activity: 2 hours ago