Forum Discussion

Oli20058's avatar
Oli20058
New Rookie
3 years ago
Solved

Poważny błąd w czasie wczytywania

Cześć, po paru miesiącach chciałam znowu zagrać sobie w The Sims 3, jednak okazało się to niemożliwe ponieważ za każdym razem próbuje wczytać moją rodzinę bądź stworzyć nową gre wyskakuje mi poniższy błąd. Reinstalowałam i naprawiałam grę już pare razy lecz na razie nic nie pomaga, a próbowałam już wszystkiego co przyszło mi na myśl. 

• Problem rozwiązany! 
    Musiałam wejść w Zabezpieczenia Windows, zarządzanie kontrolowanym dostepem do folderu i tam zezwolic na ts3. 

10 Replies

• Problem rozwiązany! 
    Musiałam wejść w Zabezpieczenia Windows, zarządzanie kontrolowanym dostepem do folderu i tam zezwolic na ts3. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@glonojadd

Na Win10
    Klknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu,
    Z listy ktira sie otworzy wybierz i kliknij Ustawienia
    W oknie ktore sie otworzy wybierz Aktualizacje i Zabezpieczenia
    W nastepnym oknie co sie otworzy wybierz po lewej Zabezpieczenia Windows

Do wyjatków dodajesz 2 pliki gry 

TS4.exe oraz TS4_x64.exe
    Sciezka do tych plików w Windows 10:
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4 > Game (tego folderu szukaj pod literka g) > Bin i Bin_LE W kazdym z obu folderów Bin znajduje sie plik zaczynajacy sie od literek TS4 i oba te pliki nalezy dodac do wyjatków

https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26

Jesli to nie zadziała to dodaj jeszcze te 2 pliki do Wykluczeń w Windows Defenderze 

https://support.microsoft.com/pl-pl/office/co-to-s%C4%85-wykluczenia-w-zabezpieczeniach-systemu-windows-8b248399-5e63-4a4b-897f-52ea2dddb962#:~:text=Aby%20doda%C4%87%20wykluczenie,pozycj%C4%99%20Dodaj%20lub%20Usu%C5%84%20wykluczenia.

• Aqwaar's avatar
    Aqwaar
    2 months ago

Hej, mam ten sam błąd. Znasz może rozwiązanie na windows 11?  

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej @Aqwaar 

Zdaje się, że kroki będą identyczne dla Windows 11 🙂 

• Nie są, wciąż mam dalej ten sam błąd. Po zainstalowaniu dodatku "zostań gwiazdą" nie mogę stworzyć żadnej rodziny ani wczytać zapisu. Obecnie żadne rozwiązanie nie pomogło. Reinstalacja, narzędzenie napraw, clean boot, reset aplikacji, nawet samo ea nie chce mi pomóc. 🙂

• 1gosia995's avatar
    1gosia995
    Rising Newcomer
    14 days ago

Mam ten sam problem. Nowy laptop z windows 11. Instalowałam podstawkę z płyty i wyskakiwał błąd. Myślałam, że to problem ze starą płytą więc kupiłam i zainstalowałam przez ea kolejne sims 3 niestety bez zmian. Po odpaleniu gry za pierwszym razem po instalacji wszytsko jest okej ale gdy próbuje wejść w zapis albo stworzyć nowy wyskakuje mi błąd. Robiłam już masę różnych kombinacji w tym grzebanie w zabezpieczeniach i nadal nic. Dwa razy udało mi się wejść na zapisy ale przy zapisywaniu wyskakuje błąd 16 a kolejna próba wejścia kończyła się znowu błędem wczytywania. 

• Marli011's avatar
    Marli011
    Newcomer
    14 days ago

Hej, próbowałam naprawić to tym sposobem jednak nie podziałało. Masz może jakiś inny sposób na to?

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,337 PostsLatest Activity: 4 hours ago