Forum Discussion

werka2003's avatar
3 years ago
Solved

Problem z zainstalowaniem the sims 2

Witam mam problem z zainstalowaniem the sims 2 na moim laptopie z nośnikiem DVD. Gra była kiedyś dawno temu zainstalowana. Mój laptop ma windows 10, z tego co wiem to można tą grę uruchomić na window...
  • Aschantka's avatar
    3 years ago

@werka2003Nie pobieraj niczego z netu, co jest aplikacją (plikiem o końcówce.exe) niewiadomego pochodzenia, a już na pewno płatną i to w subskrybcji - będziesz płacić co tydzień do skończenia świata - bo to jest oszustwo. Zanim cokolwiek zainstalujesz - czytaj na forach o tym, upewnij się,  czy to na pewno jest darmowe, a jeśli do kupienia - to płatne jednorazowo!

Nie mam pewności, czy dwójka ruszy ci na windows 10 - z tego, co mi wiadomo, raczej nie bardzo. Trzeba się trochę znać na obsłudze karty graficznej i nie bać się wprowadzać zmian w jej ustawieniach - bo jeśli ci się uda odpalić grę, to będziesz zdziwiona, że jedynym dostępnym do wyboru rozmiarem ekranu będzie 800x600. To dlatego, że posiadasz zbyt nową kartę graficzną - która nie jest rozpoznawana przez grę. Krótko mówiąc - twoja karta graficzna jest po prostu... zbyt dobra dla dwójki 🙂 Potrzebny do tego jest programik o nazwie Graphic rules Maker, ale ja go nigdy nie używałam więc nie chcę ci polecać czegoś, czego nie znam.
    Co do tego "administratora", który ci zablokował dostęp do aplikacji - to jest nim twój własny komputer 🙂 Po prostu musisz uruchomić komputer w trybie administratora. . Jak to zrobić? Na dole na belce masz talą lupkę - kliknij tam i w pole dialogowe wpisz trzy literki - cmd - pokaże ci się okno poleceń a wśród nich będzie - uruchom jako administrator. I uruchom 🙂 Teraz spróbuj jeszcze raz uruchomić aplikację.

Poszukaj jeszcze na tym forum odpowiedzi Ti_Sento79, który udzielał odpowiedzi w podobnym temacie do twojego,

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,405 PostsLatest Activity: 4 days ago