Forum Discussion

maartynqxx's avatar
maartynqxx
Seasoned Newcomer
1 month ago

Zacinanie się gry the sims 3 po powrocie z podróży

Hej, 

mam problem z TS3. Po powrocie simów z Chin gra nagle zaczęła się zacinać. Wygląda to tak, że na kilka sekund się zacina, po chwili działa normalnie i zaraz znowu są chwilowe lagi. Wcześniej wysyłałam simów na 3-dniowe podróże i było wszystko w porządku, ale po 5-dniowym pobycie w Chinach pojawił się problem. 
Próbowałam restartować grę i laptop, usuwać pliki cache, dodałam grę do wyjątków DEP i nic (nie mam także żadnych modów).
Czy ktoś z was miał podobny problem? Czy odinstalowanie i ponowne zainstalowanie gry może coś dać? 

Bardzo proszę o pomoc:( 

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej maartynqxx​ 

W TS3 takie „przycięcia co kilka sekund” po powrocie z podróży najczęściej wynikają z błędu w samym zapisie, a nie z ustawień czy modów. Zwłaszcza gdy wcześniej wszystko działało dobrze, a problem pojawił się dopiero po dłuższym pobycie w jednym z regionów.

Na start zrób jedną prostą rzecz – utwórz nowy zapis gry (Zapisz jako…) i uruchom grę właśnie z tego nowego pliku. Jeśli problem zniknie, to znaczy, że stary zapis się „rozsypał” i reinstalacja nic tu nie zmieni.

• maartynqxx's avatar
    maartynqxx
    Seasoned Newcomer
    30 days ago

Niestety. Zrobiłam to w taki sposób, ale nadal trochę zacina, na pewno nie chodzi tak płynnie jak wcześniej. Zainstalowałam też moda na lagi. :( 

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 9 days ago
1,434 Posts