Forum Discussion

Aschantka's avatar
Aschantka
Seasoned Veteran
2 years ago

Re: sims 3 problem z misją wymarzone podróże

@elkakub Nie wiem czy to samo mamy na myśli - chodziło mi o plecak sima a nie ten karton - wyposażenie. Jeśli jednak to samo miałyśmy na myśli, to czy po przeciągnięciu zdjęcia do plecaka kliknęłaś na tej SImce której fotkę robiłaś i wybrałaś polecenie - dostarcz zdjęcie? Nie wiem dokładnie o którą misję ci chodzi, czy tę, w której w efekcie odkrywasz grobowiec Królowej Hatszepsuth (zrobienie zdjęcia do portalu randkowego jest jednym z elementów tej misji) czy po prostu o zrobienie fotki potrzebnej do zakończenia randki. Ale taka misja jest we Francji, nie w Egipcie - więc już nie wiem. Próbuj kilka razy robić fotkę tej Simce - w różnych ujęciach i zbliżeniach, za każdym razem wyciągając fotkę z aparatu do plecaka. A potem klikaj na tej SImce aby dokończyć zadanie (w jej menu kołowym powinno być polecenie dostarcz zdjęcie czy coś podobnego)... Może w końcu się uda, bo pamiętam, że ja też miałam z tym problem.

4 Replies

• elkakub's avatar
    elkakub
    2 years ago

Jutro będę miała możliwość zagrać w trójkę, więc to sprawdzę, aczkolwiek obawiam się, że chyba nie mam tego plecaka. O ile dobrze pamiętam taki plecak w wyposażeniu? I tak chodzi o tą misję w Egipcie z tym grobowcem.

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    2 years ago

@elkakubNie - chodzi o zakładkę na dole na pasku sterowania grą - masz tam różne zakładki - umiejętności, listę znajomych, poziom zaspokojenia potrzeb etc. I zakładka wyposażenia Sima czyli plecak 🙂

W tym "plecaku" odszukaj aparat, który Sim ma przy sobie i z niego wyciągnij (przeciągnij) zdjęcia, żeby były bezpośrednio w wyposażeniu, czyli owym plecaku. Zrób na wszelki wypadek kilka ujęć. Gdy to zrobisz - w kole powiadomień wyświetlanym na simie powinno się wyświetlić polecenie na żółtym tle (takie jak inne, gdy sim wykonuje zadanie) - dostarcz zdjęcie.
    Pamiętaj by robiąc fotkę wyświetlał się pod nią odpowiedni napis (kategoria) - simowie w okolicy. Czasami gdy SIm robi fotkę - zaliczana jest do zupełnie innej kategorii, jeśli na "ekranie" aparatu pojawi się jakiś obiekt w tle.

• elkakub's avatar
    elkakub
    2 years ago

No to właśnie ja tak robię na pstrykałam już chyba tych zdjęć z 50 i przeciągałam je do wyposażenia i dalej nic

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,372 PostsLatest Activity: 7 hours ago