Forum Discussion

zosiajuliaa's avatar
3 years ago
Solved

The Sims 1 - jak zdobyć?

Dzień dobry,

mam takie pytanie dotyczące pierwszej części Simsów. Wiem, że niestety już nie można ich tak normalnie kupić. Ale można je ściągnąć z Internetu i mówi się o nich, że to oprogramowanie "abandonware". Chciałabym je nabyć legalnie, i dlatego chciałam zapytać, co na ten temat mówi EA? Czy mogę je sobie ściągnąć, czy to jednak kradzież, i pozostaje tylko kupienie od kogoś używanej płyty?

Pozdrawiam wszystkich! 🙂

• @zosiajuliaa  Witaj 🙂

Z całego serca odradzałbym ściąganie takich wersji gier z sieci obojętnie jakiej, jeżeli nie pochodzi ze strony oficjalnej producenta - Po pierwsze są udostępniane nielegalne oraz mogą zawierać szkodliwe oprogramowanie które mogą spustoszyć Twój komputer (system Windows) i ostatecznie trzeba go serwisować oraz niepotrzebnie narażać się na dodatkowe koszty naprawy systemu w takim serwisie - Lepiej nie ryzykować.

W sklepie Origin/EA niestety nie ma tej gry w sprzedaży.

Możesz sprawdzić w oficjalnych sklepach internetowych np. Empik lub jakiś elektromarket typu Media Ekspert etc. i zobaczyć czy są jeszcze w sprzedaży oryginalne wersje pudełkowe The Sims 1 - Ostatnio widziałem u mnie w mieście jeszcze oryginał w Empiku. Ostatecznie możesz odkupić od kogoś grę w pudełku.

4 Replies

• @zosiajuliaa  Witaj 🙂

Z całego serca odradzałbym ściąganie takich wersji gier z sieci obojętnie jakiej, jeżeli nie pochodzi ze strony oficjalnej producenta - Po pierwsze są udostępniane nielegalne oraz mogą zawierać szkodliwe oprogramowanie które mogą spustoszyć Twój komputer (system Windows) i ostatecznie trzeba go serwisować oraz niepotrzebnie narażać się na dodatkowe koszty naprawy systemu w takim serwisie - Lepiej nie ryzykować.

W sklepie Origin/EA niestety nie ma tej gry w sprzedaży.

Możesz sprawdzić w oficjalnych sklepach internetowych np. Empik lub jakiś elektromarket typu Media Ekspert etc. i zobaczyć czy są jeszcze w sprzedaży oryginalne wersje pudełkowe The Sims 1 - Ostatnio widziałem u mnie w mieście jeszcze oryginał w Empiku. Ostatecznie możesz odkupić od kogoś grę w pudełku.

• @Narayen  bardzo dziękuję za odpowiedź! 🙂 Ech, no właśnie, jednak chciałabym legalnie grać, miałam nadzieję, że może EA daje jakieś zezwolenie... :P 

Nie pomyślałam o sklepach, dzięki za podpowiedź! Poszukam. Jakoś zatęskniłam ostatnio za tym klimatem Simsów, w które grałam, jak miałam 6 lat 😉 

• przepraszam, ale:

gdzie widzieliście tą grę w tym roku w Empiku, bo jestem ciekawa...

Wybaczcie, ale nie ma nigdzie dostępnej tej gry... A szczerze powiedziawszy chciałabym dorwać całość bez kupowania u jakiegoś randomowego osobnika. W szczególności, że ceny, które sobie wymyślają za te produkty przewyższają wartość gry, którą sprzedawaliście lata temu. Są horrendalne i niewarte takiej kwoty.  

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,341 PostsLatest Activity: 7 hours ago