The Sims 1 - jak zdobyć?
Dzień dobry,
mam takie pytanie dotyczące pierwszej części Simsów. Wiem, że niestety już nie można ich tak normalnie kupić. Ale można je ściągnąć z Internetu i mówi się o nich, że to oprogramowanie "abandonware". Chciałabym je nabyć legalnie, i dlatego chciałam zapytać, co na ten temat mówi EA? Czy mogę je sobie ściągnąć, czy to jednak kradzież, i pozostaje tylko kupienie od kogoś używanej płyty?
Pozdrawiam wszystkich! 🙂
@zosiajuliaa Witaj 🙂
Z całego serca odradzałbym ściąganie takich wersji gier z sieci obojętnie jakiej, jeżeli nie pochodzi ze strony oficjalnej producenta - Po pierwsze są udostępniane nielegalne oraz mogą zawierać szkodliwe oprogramowanie które mogą spustoszyć Twój komputer (system Windows) i ostatecznie trzeba go serwisować oraz niepotrzebnie narażać się na dodatkowe koszty naprawy systemu w takim serwisie - Lepiej nie ryzykować.
W sklepie Origin/EA niestety nie ma tej gry w sprzedaży.
Możesz sprawdzić w oficjalnych sklepach internetowych np. Empik lub jakiś elektromarket typu Media Ekspert etc. i zobaczyć czy są jeszcze w sprzedaży oryginalne wersje pudełkowe The Sims 1 - Ostatnio widziałem u mnie w mieście jeszcze oryginał w Empiku. Ostatecznie możesz odkupić od kogoś grę w pudełku.