Forum Discussion
6 Replies
- EA_Kalina1 month ago
Community Manager
Hej Kubala1974
Dzięki za Twój posy oraz zrzut ekranu. Komunikat wskazuje, że podczas instalacji nie udało się poprawnie zainstalować pakietu Microsoft Visual C++ Runtime Redistributable, dlatego instalacja zatrzymuje się na 96%.
Na początek spróbuj:
- uruchomić EA app jako administrator i ponownie rozpocząć instalację,
- pobrać i zainstalować najnowsze pakiety Microsoft Visual C++ 2015-2022 Redistributable (zarówno x64, jak i x86) bezpośrednio ze strony Microsoft, a następnie zrestartować komputer.
Daj też znać, z jakiej wersji systemu Windows korzystasz oraz czy ten błąd pojawia się tylko przy The Sims 1 Kolekcja Tradycyjna, czy również podczas instalacji innych gier w EA app.
- Kubala19741 month agoNew Novice
Korzystam z Windows 10 i Błąd Pojawia się jedynie przy instalacji the sims 1 kolekcji tradycyjnej
- EA_Kalina1 month ago
Community Manager
Dzięki za potwierdzenie Kubala1974 . Skoro korzystasz z Windows 10 i problem pojawia się wyłącznie przy The Sims 1 Kolekcja Tradycyjna, zawęża nam to temat do samej instalacji gry i wymaganych przez nią składników.
Jeśli instalacja pakietów Visual C++ x86 i x64 oraz restart komputera nie pomogły, wyczyść pamięć podręczną EA app i spróbuj ponownie. Warto też sprawdzić, czy Windows 10 ma zainstalowane wszystkie dostępne aktualizacje.
Jeśli nadal zatrzyma się dokładnie na 96%, podeślij proszę nowy zrzut komunikatu błędu. Sprawdzimy, czy nadal wskazuje na ten sam składnik instalacji.
- Kubala19741 month agoNew Novice
Wczoraj próbowałem na nowo zainstalować lun naprawić Visual C ++ x86 i x84 bez odinstalowywania poprzedniego ale wyświetlał mi się error 2203 czyli tak jakbym w ogóle nie miał uprawnień do instalatora windows
Wyczyściłem pamięć podręczną jednakże to dalej nic nie dało ponadto sprawdziłem aktualizacje i jedyna aktualizacja to przejście na win 11 czego nie zrobię bo nie chcę zmieniać systemu
Myślę że nie potrzeba nowego screena, ponieważ błąd jest identyczny jak powyżej - EA_Kalina1 month ago
Community Manager
Błąd 2203 rzeczywiście może wskazywać na problem z uprawnieniami podczas instalacji, więc spróbujmy jeszcze inaczej.
- Odinstaluj proszę The Sims 1 Kolekcja Tradycyjna oraz EA app, a następnie zainstaluj EA app ponownie na dysku C:, pozostawiając domyślną ścieżkę instalacji. Tak samo zainstaluj grę - bez zmieniania proponowanej lokalizacji.
- Jeśli instalacja nadal zatrzyma się na 96%, utwórz nowe konto administratora Windows i spróbuj przeprowadzić instalację z jego poziomu. Tutaj również ważne jest pozostawienie domyślnej ścieżki instalacji na dysku C:.
Daj znać, czy na nowym koncie administratora pojawi się ten sam błąd.
- EA_Kalina1 month ago
Community Manager
Kubala1974 Sprawdzam, czy nadal potrzebujesz pomocy, czy już jest ok?