Forum Discussion

czajnikk's avatar
8 years ago

The Sims 2 - gra nie uruchamia się

Dzień dobry,

otóż od poniedziałku (tj. 22.01.2018) mam problem z uruchomieniem gry The Sims 2 Ultimate Collection. Jeszcze w niedziele grałem w gre, a w poniedziałek już nie chce mi się włączyć. Zawsze uruchamiałem grę z pulpitu (skrótu, klikając po prostu na ikonkę gry) i nie był mi do tego potrzebny Origin; jednak w poniedziałek najpierw włączył się Origin, a później... nic. Po kliknięciu "graj" na platformie firmy Electronic Arts, na ok. 10 sekund okno biblioteki znika, następnie się znowu pojawia, ale gra się nie włącza. Gra nie reaguje na procesy (tzn. nie mam jej w procesach), a mój status online wyświetla jako "Gra w The Sims 2...". Dodam tylko, że nie pomogają ani wyłączenie internetu, ani ponowna instalacja gry. Inne gry na platformie Origin włączają się bez zarzutu.

Czy Ktoś ma jakieś pomysły, jak można to naprawić?

5 Replies

• Hej,

Spróbuj uruchomić system w trybie czystego rozruchu. Upewnisz się wtedy, że gra nie jest blokowana przez  żaden program działający w tle. - INSTRUKCJA

• czajnikk's avatar
    czajnikk
    8 years ago

Niestety nic to nie dało. Żaden program nie blokuje funkcji uruchomienia owej gry. Problem dalej występuje.

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    8 years ago

Spróbuj więc odinstalować ręcznie Origina, a następnie zainstalować jego najnowszą wersję z https://www.origin.com/pol/pl-pl/store/download

Po reinstalacji wykonaj poniższe kroki.

modyfikuj ustawienia kontroli użytkownika:
    - Zamknij program Origin oraz grę (tak aby w menedżerze zadań nie był widoczny żaden proces związany z grą lub programem Origin)
    - W polu wyszukiwania wpisz "Kontrola konta"
    - Wybierz "Zmień ustawienia kontroli konta użytkownika"
    - Przesuń suwak na samą górę, następnie zatwierdź zmiany
    - Kliknij prawym przyciskiem myszy (PPM) na skrót od programu Origin na pulpicie, wybierz Właściwości i Otwórz lokalizację pliku
    - Kliknij PPM na zaznaczonym pliku i wybierz Uruchom jako administrator
    - Jeżeli pojawi się komunikat o wprowadzaniu zmian na dysku - koniecznie go zaakceptuj
    - Tą samą czynność powtórz ze skrótem od gry
    - Jeżeli gra uruchomi się, przywróć ustawienia kontroli konta użytkownika do poprzedniej wartości (pierwsze cztery podpunkty)

• czajnikk's avatar
    czajnikk
    8 years ago

Niestety, to również nie pomogło. Występuje dalej ten sam problem.

• Usun pliki cache (dwa pliki, ktore znajdziesz w folderze z the sims2) 

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,375 PostsLatest Activity: 12 hours ago