Forum Discussion

Melciakarmelcia's avatar
2 years ago

The sims 3 sie nie uruchamia

Witam, jako iz nie udało mi się naprawic the sims 4 zdecydowałam sie na zakup trójki. Gdy gra mi sie zainstalowała, za każdym razem gdy w nią klikam odpala się Eaapp, na kilka sekund znika (tak, jakby gra miała się uruchomić) a potem nic. Próbowałam już uruchamiac ją w trybie zgodności, jako administrator i naprawiałam ją na Eaapp - nadal nic.

20 Replies

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    2 years ago
    @Melciakarmelcia

Dziś po uruchomieniu kompa - EA App się aktualizowała. Może coś się zmieniło w tej kwestii. Jeśli nie - rzeczywiście może pomoże konsultacja z fachowcem w serwisie. Pozdrawiam i życzę powodzenia 🙂
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@Melciakarmelcia

Rozmawiamy o TS4

Na razie nie idź do serwisu - to ostateczność. Moze uda mi sie rozwiązać to zdalne 

Zrób Dxdiag komputera i załacz go tutaj do postu.
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956

oprocz tego przepisz dane z piiku tekstowego Config dotyczące  karty graficznej (plik znajdziesz w folderze TS4 - w tym z folderami Saves i Moda) 

Dodatkowo jesli twoja lepsza karta to Nvidia:
    Kliknij prawym myszy na pusty ekran komputera i wybierz "Panel sterowania Nvidia"
    Tam po lewej wybierz "Zarządzanie ustawieniami 3D" a po prawej wybierz zakładke "Ustawienia programu"
    Tam odszukaj program The Sims4 i zaznacz jako obsługiwany.

• @Melciakarmelcia

SKontaktuj się z pomocą EA bo nie wiem czy masz wersjęzgodną z twoim windowsem. Powinnaś przy win10 i nowszym mieć wersję 64bit. Musisz to sprawdzić!
  • W jaki sposob? Opcja chatu z pracownikiem od jakiegos czasu przestała mi sie wyświetlać. Zwykła wiadomość e-mail rowniez (nawet jak sie wyświetlała, ja pisałam ale później nie umiałam odpisać, nie łączyło mnie) Teraz jak wchodze do kontaktu strona każe mi wybrać konsole na której gram i narzuca mi, zd moj problem to problem z Ea App

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    2 years ago
    @Melciakarmelcia Napisz cokolwiek, a najlepiej temat do rozmowy to żądanie zwrotu pieniędzy bo nie jesteś w stanie w nią grać - nie uruchamia się, co jest zgodne z prawdą. W trakcie "rozmowy" będą ci podsuwane kolejne sugestie - temat wypłynie sam - skieruj go na dodanie Simów w wersji 64 bit
  • Tylko, ze ja wlasnie nie jestem w stanie napisac do ea. Przestała wyświetlać mi sie opcja chatu

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@Melciakarmelcia

Sorry że tak późno. I nie, serwis EA ci w tym nie pomoże. Bledy tkwią w twoim komputerze.
    Powód twoich problemów z TS4 j problemów zTS3 to błąd wymieniony w twoim DxDiag - Live kernel 141. Jest on związany z komputerem,  sprzętem podpiętym do komputera lub przegrzewaniem komputera..(karty i procesora) Możliwe jest również, że ten błąd jest spowodowany przez wadliwe lub sprzeczne sterowniki urządzeń.

Nigdy DXDiag nie wymieni konkretnej przyczyny tego błędu (Live Kernel Event Code: 141), co utrudnia wyszukiwanie tego, co konkretnie nawaliło i gdzie czego szukać.
    Powodem mogą być tez podpięte do komputera urządzenia plus nawet nieprawidłwowe czy uszkodzone kable. .
    Możesz spróbować odłączyć router radia Asusa, który zdaje się masz podpięty do komputera i to mozesz sprawdzić sama.
    Co do reszty, czyli kompletna (na czysto) reinstalacja sterowników obu kart graficznych to raczej zadanie dla serwisu. (Jesli jesteś dobra w komputerach, to zrob to za pomocą DDU)
    Tak samo serwis powinien ci sprawdzić system chlodzenia komputera .

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,343 PostsLatest Activity: 5 hours ago