Forum Discussion

Klaudiabukowno's avatar
2 years ago
Solved

The sims 3 Simowie nie działają

Hej! Mam pewien problem gram ta rodzina wiele pokoleń i bardzo chce to naprawić.

Generalnie 3 z 6 moich simow nie działa. Nie da się kliknac na ich ikonkę po lewej stronie( nawet nie ma tam ich zdjęcia) nie mogę wejść z nim w żadna interakcję. Nie mogę nawet ich usunąć komendą testingcheatsenabled true + shift +obiekt usuń to  ponieważ nie da się w niego w ogóle kliknac. Resetsim nie pomaga. Maja animacje poruszania sie np. kichnięcie ziewnięcie ale nie mogą sie ruszyć ani nie moge nimi strerowac. nawet probowalam ich przeprowadzać ale na innej parceli było tak samo. Chyba probowalam już wszytskiego. Reszta simow działa normalnie.

Gram bez modow. 

PROSZE o pomoc!!!!

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    2 years ago

@KlaudiabukownoWiesz co - tu jest zestaw porad co można jeszcze zrobić

https://help.ea.com/pl/help/the-sims/the-sims-3/troubleshoot-the-sims-3-pc/

ALe przyszła mi do głowy rzecz - z serii najciemniej pod latarnią.

Zanim cokolwiek zrobisz z porad zamieszczonych pod tamtym linkiem - spróbuj zresetować parcelę bez usuwania rodziny - chwytając ją w trybie edycji okolicy jakbyś chciała obrócić czy przenieść i upuść w to samo miejsce (chwyć i upuść) - i wczytaj ponownie ten dom - wszyscy simowie będą stać przed domem - zresetowani. To czasami pomagało. Jeśli nie - zrób kolejny krok - bardziej radykalny.

Zapisz rodzinę do biblioteki. Tę rodzinę, która jest na parceli skasuj. Skasuj także parcelę - tzn wyburz dom. Zrestetuj samą parcelę tak jakbyś chciała ją przenieść czy obrócić - złap tylko za siatkę i upuść bez przenoszenia - tak jak opisałam to wyżej. .
    Przeprowadź tę rodzinę (ale tę zapisaną w bibliotece) na inną parcelę - w innej okolicy - albo nawet tej samej. I zobacz czy to pomoże. Stracisz wspomnienia,, historię rodziny - ale samą rodzinę być może uratujesz. Jeśli to nie pomoże - to już nie wiem. Tym bardziej, że w innych rodzinach jak rozumiem - nic złego się nie dzieje?

I jeszcze jedno - w tym modzie NRAAS jest opcja Export – pozwala na eksport danych gospodarstwa domowego, kariery, danych osobowych, relacji i umiejętności do folderu w Moich Dokumentach (Dokumentach) .. Jak już wyeksportujesz - to możesz zaimportować te ustawienia - bo to działa w obie strony. więc zanim usuniesz rodzinę - możesz wykonać ten eksport. Nigdy nie korzystałam z tej opcji ale warto spróbować, bo jednak żal rodziny.

26 Replies

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,343 PostsLatest Activity: 5 hours ago