Ideas

Xonier's avatar
Xonier
New Spectator
7 days ago
Status:
Nowy

Notoryczne rozłączanie z gry

Od grudnia regularnie doświadczam problemów z rozłączaniem z meczów. W trybie online co najmniej raz na cztery mecze zostaję wyrzucony z gry, a w skrajnych przypadkach podczas grania w Squad Battles dochodzi do 4-6 rozłączeń w jednej sesji. Skutkuje to nie tylko utratą postępów, ale i brakiem możliwości zdobycia lepszych nagród – mimo że spokojnie mógłbym osiągnąć Elita 1-2, kończę maksymalnie na Złoto 1. Sprawdziłem swoje połączenie internetowe – inne gry działają bez żadnych problemów. Gram przewodowo, co eliminuje potencjalne zakłócenia związane z WiFi, ale problem nadal występuje. Wcześniej, przed grudniem, mogłem rozgrywać mecze bez takich komplikacji. Proszę o weryfikację tego błędu i informację, czy planowane są jakiekolwiek poprawki w tym zakresie. Liczę również na jakieś wynagrodzenie tego, ponieważ błąd dotyczy gry i usług online, a wszystkie kupione FIFA points traktuje jak nieudaną transakcje.

5 Comments

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 days ago

Hej Xonier 

Pewnie restart routera masz już za sobą, wobec tego wypróbuj  inny system nazw domenowych (DNS).

Twój operator Internetu (ISP) przekłada adresy internetowe ze zrozumiałych dla ludzi (np. help.ea.com) na zrozumiałe dla komputerów (ciąg cyfr) za pomocą czegoś w stylu odwrotnej książki telefonicznej zwanej systemem nazw domenowych.

Jeśli coś jest nie tak z DNS, z którego korzystasz, możesz mieć ogromne problemy z połączeniem internetowym.

Zmiana na inny DNS to techniczna sztuczka, która może pomóc ci, jeśli twój DNS zawodzi.

Oto kilka darmowych opcji, jeśli chcesz dokonać zmiany:

EA nie jest właścicielem i nie prowadzi Google DNS ani Open DNS i nie może w żaden sposób modyfikować ich stron ani używanych przez nie systemów. Użytkownik korzysta z tych stron i ich serwerów DNS na własną odpowiedzialność.

• Xonier's avatar
    Xonier
    New Spectator
    5 days ago

Hej EA_Kalina 

Problem dotyczy wyłącznie meczów rozgrywanych w rozgrywkach Squad Battles, wszystkie inne mecze mogę rozegrać bez problemów. Wątpię że to problem z DNS i dostawcą internetu. Szukałem różnych wątków na forum i widzę że ten problem nie dotyczy wyłącznie mnie. Na różnych platformach zauważalne są rozłączania meczy tych rozgrywek.

• m1981a's avatar
    m1981a
    New Spectator
    3 days ago

Witam EA_Kalina , mam dokładnie ten sam problem. Gram w różne gry od EA i ten problem występuje tak jak pisze Xonier tylko w przypadku meczów Squad Battles. Nigdy podczas grania w mecze Rivals, Mistrzostw czy bezsensownych meczów pucharów towarzyskich to się nie dzieje. Co więcej mogę rozegrać 10 meczy z rzędu powtarzalnych i też nic się nie wydarzy, a jak gram najczęściej pierwszy mecz za punkty to wyskakuje komunikat o braku dostępu do serwerów EA. Problem ten został spotęgowany w FC 25 gdzie drastycznie zmniejszona została liczba meczy do rozegrania (32:12) co powoduje, że jeden mecz za 0 punktów uniemożliwia zdobycie najwyższych nagród w trybie. Proszę o weryfikację moich słów na podstawie historii rozegranych meczy. Konkretny przykład z dzisiaj 25.02.2025 i mecz ok. godziny 19.10. Przy pozostałych dzisiejszych meczach Rivals i Mistrzostw żadnego problemu nie było. Jeśli nie jesteście w stanie zapewnić stabilności rozgrywki to zaliczajcie wynik z momentu wyrzucenia z gry.

Proszę o poważną odpowiedź ponieważ ja ze swojej strony zrobiłem już wszystko włącznie z DNS, a problem nadal występuje. Jak widać z resztą nie dotyczy on tylko mnie.

Z góry dziękuję.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Dzięki za informacje Xonier m1981a  Opisany przez Was problem jest już analizowany przez nasze zespoły.  

Rozwiązanie tego problemu możecie śledzić na naszym oficjalnym trackerze gry - link 

• m1981a's avatar
    m1981a
    New Spectator
    2 days ago

Hej EA_Kalina 

bardzo dziękuję za zajęcie się tym tematem. Będę śledził rozwój sytuacji na trackerze i liczę na sowitą rekompensatę za nerwy, krew pot i łzy przelane podczas rozgrywki i odbierania nagród ;)

About FC 25 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 25 mówi na tym forum.Latest Activity: 5 hours ago