Forum Discussion

EA_Coral's avatar
EA_Coral
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
7 years ago

Re: Nie mogę uruchomić the sims 4

Witaj @SIMKA20023

Na początek powiedz, czy grałaś już w tą grę, czy jest to pierwsze uruchomienie? Bazując na Twoim opisie, po pierwsze warto sprawdzić minimalne wymagania dla gry. Tutaj sprawdzisz, czy Twój PC  będzie w stanie uruchomić The Sims 4. Jeśli chcesz włączyć automatyczny skan swojego komputera i dowiedzieć się, czy możesz uruchomić The Sims 4, odwiedź stronę firmy System Requirements Lab i uruchom dostępne tam narzędzie „Can You RUN It” przeznaczone dla The Sims 4. Ponadto zajrzyj do TEGO wątku, gdzie zawarto większość pomocnych kroków. 

Powodzenia.

7 Replies

• Sprawdziłam to co mi doradziłeś i wychodzi na to że mam nieaktualne sterowniki graficzne . Gra jak do tej pory działała dopiero przedwczoraj nie można jej uruchomić . Odkąd ją ponownie zainstalowałam nie udało jej się uruchomić( odinstalowywałam ją 2 lub 3 razy , myślałam że to coś da, robiłam to ze względu na to że przestała działać a nie że od odinstalowania nie działa)
  • EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

Witaj @SIMKA20023

Zastanawiam się update sterowników pomógł w uruchomieniu gry, czy wciąż masz problem?

Pozdrawiam.

• niestety nie mam na to funduszy....A pozatym przenoszę się na laptop choć nie chce rezygnować z simsów masz coś do polecenia jakiś model?

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

Sterowniki do karty graficznej pobiera się za darmo ze strony producenta. Sprawdź,  jaką masz kartę graficzną,  wejdź na stronę producenta i odszukaj aktualne sterowniki.  Następnie postępuj według instrukcji.

Co do laptopów, minimalne wymagania podstawy gry:

SYSTEM OPERACYJNY: Wymagana wersja 64-bitowa. Windows 7 (SP1), Windows 8, Windows 8,1, lub Windows 10
    PROCESOR: Intel Core 2 Duo 1,8 GHz, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ lub odpowiednik (w przypadku komputerów używających wbudowanych układów graficznych gra wymaga procesora Intel Core 2 Duo 2,0 GHz, AMD Turion 64 X2 TL-62 2,0 GHz lub odpowiednika)
    PAMIĘĆ RAM: co najmniej 4 GB pamięci RAM - lepiej jednak mieć min. 8 GB
    DYSK TWARDY: co najmniej 3 GB wolnego miejsca (15 GB, jeśli instalujesz wraz z grą The Sims™ 4 jakies dodatki) oraz co najmniej 1 GB dodatkowej wolnej przestrzeni na zawartość zmodyfikowaną i zapisane gry - to oznacza, że gra da się zainstalować, włączyć, wejść do niej i trochę pograć.  Jednak do dalszego, kilkuletniego grania potrzeba znacznie więcej miejsca na dysku.

KARTA GRAFICZNA: 128 MB pamięci VideoRAM z obsługą funkcji Pixel Shader 3.0. Obsługiwane karty graficzne: NVIDIA GeForce 6600 lub lepsza, ATI Radeon X1300 lub lepsza, Intel GMA X4500 lub lepsza
    DIRECTX: kompatybilne z DirectX 9.0c
    KARTA DŹWIĘKOWA: kompatybilna z DirectX 9.0c
    STEROWANIE: klawiatura i mysz
    WYMAGANIA SIECIOWE: aktywacja produktu wymaga połączenia z Internetem

Najlepsze dla gier są tzw. laptopy gamingowe. Ceny tych w miarę przyzwoitych zaczynają się od 3000 zl. Tutaj masz ranking takich laptopów.

-------------------------------------------------------

Nie jestem pracownikiem EA, pomagam jako gracz.

[Nie zapomnij przyznać PD, oraz kliknąć "Zaakceptuj jako rozwiązanie", jeżeli odpowiedź okazała się pomocna.]

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

Sterowniki do karty graficznej pobiera się za darmo ze strony producenta. Sprawdź, jaką masz kartę graficzną, wejdź na stronę producenta i odszukaj aktualne sterowniki.  Następnie postępuj według instrukcji.

SYSTEM OPERACYJNY: Wymagana wersja 64-bitowa. Windows 7 (SP1), Windows 8, Windows 8,1, lub Windows 10
    PROCESOR: Intel Core 2 Duo 1,8 GHz, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ lub odpowiednik (w przypadku komputerów używających wbudowanych układów graficznych gra wymaga procesora Intel Core 2 Duo 2,0 GHz, AMD Turion 64 X2 TL-62 2,0 GHz lub odpowiednika)
    DYSK TWARDY: co najmniej 3 GB wolnego miejsca (15 GB, jeśli instalujesz wraz z grą The Sims™ 4 jakies dodatki) oraz co najmniej 1 GB dodatkowej wolnej przestrzeni na zawartość zmodyfikowaną i zapisane gry - to oznacza, że gra da się zainstalować, włączyć, wejść do niej i trochę pograć.  Jednak do dalszego, kilkuletniego grania potrzeba znacznie więcej miejsca na dysku.

KARTA GRAFICZNA: 128 MB pamięci VideoRAM z obsługą funkcji Pixel Shader 3.0. Obsługiwane karty graficzne: NVIDIA GeForce 6600 lub lepsza, ATI Radeon X1300 lub lepsza, Intel GMA X4500 lub lepsza

Najlepsze dla gier są tzw. laptopy gamingowe. Ceny tych w miarę przyzwoitych zaczynają się od 3000 zl. Tutaj masz ranking takich laptopów.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Nie zapomnij przyznać PD, oraz kliknąć "Zaakceptuj jako rozwiązanie", jeżeli odpowiedź okazała się pomocna.]

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@SIMKA20023

Sterowniki do karty graficznej pobiera się za darmo ze strony producenta. Sprawdź, jaką masz kartę graficzną, wejdź na stronę producenta i odszukaj aktualne sterowniki. Następnie postępuj według instrukcji

DYSK TWARDY: co najmniej 3 GB wolnego miejsca (15 GB, jeśli instalujesz wraz z grą The Sims™ 4 jakies dodatki) oraz co najmniej 1 GB dodatkowej wolnej przestrzeni na zawartość zmodyfikowaną i zapisane gry - to oznacza, że gra da się zainstalować, włączyć, wejść do niej i trochę pograć. Jednak do dalszego, kilkuletniego grania potrzeba znacznie więcej miejsca na dysku.

Najlepsze dla gier są tzw. laptopy gamingowe. Ceny tych w miarę przyzwoitych zaczynają się od 3000 zl. Tutaj: https://www.komputronik.pl/informacje/laptop-do-gier-do-3000-zl-co-kupic-top-5/ masz ranking takich laptopów.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago
    Gdy robisz reinstalację gry, przed powtórnym jej zainstalowaniem, najpierw trzeba przeczyścić komputer Cleaner-em, gdyż po odinstalowaniu gry zawsze w komputerze zostają jakieś resztki starych plików. Następnie zawsze trzeba zrestartować komputer. Teraz te resztki "przylepiły się" do nowych plików instalacyjnych i dlatego gra ma problem z ich odczytaniem.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,192 PostsLatest Activity: 3 hours ago