@Graanika06
Dziękuję za odpowiedź. Trudno ocenić, skąd wzięły się u Ciebie błędy. Mogę jedynie powiedzieć, że ja ich nie mam w swojej grze. W The sims 4 gram od początku jej wydania, tj. od 2014 roku. Posiadam wszystkie dodatki, pakiety, oraz akcesoria.
Po ostatniej aktualizacji nie zauważyłam w swojej grze żadnych błędów związanych z grafiką. Jak wyżej napisałam, posiadam Dodatek "Psy i koty", w którym grałam dosyć długo i też nie było w nim żadnych błędów. Te, które zgłaszali gracze spowodowane były nieaktualnymi modami.
Od dnia premiery (czyli początek 21.06.19 - 00.01 po północy) posiadam dodatek "Wyspiarskie Życie" i także nie widzę w nim błędów związanych z grafiką. a gram od dwóch dni, po parę godzin dziennie. Innych błędów też nie zauważyłam.
Owszem, czasem aktualizacje wprowadzają jakieś błędy, jednak nigdy nie zdarzyło się, żeby dotyczyły one grafiki. Najczęściej związane są one z interakcjami w grze, np. nakładanie się na siebie festiwali w dodatku "Spotkajmy się", czy błędy związane ze lokajem, lub brak współpracowników w karierze naukowca,etc..
Większość z nich twórcy gry naprawiają w następnej aktualizacji.
Polecam wykonywać następujące kroki, pomogą Ci zminimalizować błędy gry:
1.Od czasu do czasu czyszczę komputer (bezwzględnie po odinstalowaniu jakiegoś programu, gry lub Origin)
2. Aktualizuję (ręcznie) Origin
3. Aktualizuję (ręcznie) grę
Ręczna aktualizacja polega na tym, że wyłączasz automatyczną aktualizację Origin oraz gry, wtedy masz czas na wyjęcie z gry folderu Mods i dopiero aktualizujesz Origin/grę.
5.Przynajmniej raz w tygodniu (nawet, jak nie gram) loguję się na chwilę na Origin, - zawsze według opcji "Uruchom jako administrator" (ważne) - po to, by sprawdzić, czy nie pojawiła się jakaś aktualizacja Origin.
6. Zawsze zapisuję grę według opcji "Zapisz jako"(ważne) - stare saves usuwam, a zostawiam tylko trzy najnowsze.
7. Gdy wprowadzam do gry jakieś nowe mody/CC to bezwzględnie usuwam plik localthumbcache.package
8. Gdy zaglądam do Galerii w grze, to po wyjściu z gry sprawdzam folder cache - jeżeli zawiera jakąś zawartość to ją usuwam.
9. Usuwam też folder cachestr - to zapis połączenia z Galerią,zapisuje nie tylko twoje ruchy, ale też wszystko w Galerii.
10. Na bieżąco sprawdzam mody, CC, czy nie pojawiły się jakieś aktualizacje.
11. W grze The Sims 4 nie ma takich programów, które mogą sprawdzić twoje cc, czy Sima - można to zrobić tylko ręcznie.
12. Z podstawowych programów uznanych przez twórców CC/modów są: Studio Sims 4 i Workshop to są programy do tworzenia CC, a nie do ich sprawdzania. No i trzeba je na bieżąco aktualizować, czyli stare wersje usuwać z komputera, następnie go przeczyścić i dopiero można pobrać nowe wersje tych programów.
PS: 13. usuwam z Biblioteki (folder Tray) niepotrzebne domy, rodziny, pokoje..., gdyż obciążają one niepotrzebnie grę i większa ich ilość powoduje zaburzenia pracy Galerii (błędy z wyświetlaniem), oraz rzutuje na jakość rozgrywki - tez różne błędy.
Co do raportu DxDiag raport ten nie zawiera Twoich danych tylko informacje o sprzęcie.
Pozdrawiam.