Forum Discussion

Re: Podróżowanie w Sims 4 - błąd

Witaj @komarekkinga1505 

A nie masz przypadkiem modów w grze? - jeżeli tak to część z nich może być nieaktualna - przeczytaj Poradnik i zastosuj jego kroki, a następnie napraw grę na Origin.

Jeżeli nie masz w grze żadnych modów to tylko  napraw grę na Origin (klikając PPM na okładkę gry).

Daj znać, jak poszło.

Pozdrawiam.

5 Replies

• KanaPL's avatar
    KanaPL
    5 years ago

Nie mam modów, a dziś mam identyczną sytuację, podróżowałam simem do innej parceli (Biblioteka z pierwszej mapy) i tam mój sim się zaciął, nie mogę nim grać, a jest sam w rodzinie. No i dzieje się dokładnie to samo, czyli chcę wejść do biblioteki, gdzie przebywa sim, ale wyrzuca mnie do wyboru światów... .

• Próbowałam dostać się inną rodziną na tą parcelę, nie działa. Cała pierwsza mapa jest zablokowana i wyrzuca do wyboru światów.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@KanaPL 

Zrób zdjęcia z gry (z komputera),i napisz, czy naprawiałaś grę na Origin i według jakiej opcji ją zapisujesz:

- zapisz

- zapisz i wyjdź

- zapisz jako

Skąd pobierasz domy, (czy może sama je budujesz), oraz czy masz w domach jakieś obrazy z Galerii.

• @danuta720 No więc nie mam żadnych modów, dodatków, pakietów itd... Czysta gra. Nie naprawiałam gry na Origin (co to, jak to się robi xd), a jeśli chodzi o zapisywanie to zazwyczaj zapisywałam grę wychodząc z aplikacji lub do menu głównego. Teraz jednak od czasu do czasu zapisuję grę za pomocą "Zapisz" tak po prostu, żeby nie stracić znowu zapisu.
    Wątpię, że zdjęcia coś dadzą... co miałabym na nich zawrzeć? Wszystko wygląda normalnie, nie pojawiają się żadne powiadomienia itd. Po prostu wyrzuca do wyboru światów za każdym razem gdy chcę odwiedzić inną parcelę, a potem cały save się psuje i muszę korzystać z poprzedniego. "Psuje się" w sensie jestem zablokowana w wyborze światów i nie da się powrócić do gry ani do trybu budowania.
    Ma ktoś jakiś pomysł?

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,582 Posts