Forum Discussion
7 Replies
- kreatora5 years agoHero (Retired)@FlTLADY636
Ostatnio ten problem wystepuje u graczy uzywajacych pogramow antywirusowych Avast , Avg czy Sophos.
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/CURRENT-ISSUE-Anti-Virus-blocking-User-Folder-Screenshots/td-p/9572695/jump-to/first-unread-message
W twoim wypadku antywirus zablokowal tylko wygenerowanie sie poprawnego pliki GameVersion w folderze gy, gorzej ze potrafi tez zablokowac plik odpowiedzialny za wlaczenie gry.
Na dzis njlepszym rozwiazaniem jest odinstalowanie go do zera - praktycznie Windows Defender na PC czy Gatekeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer
Z folderu gry - tam gdzie masz folder mods wywal plik czy folder o nazwie GameVersion
Nastepnie napraw gre na Origin
Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na pkładke gry - opcja Napraw
Problem powinien zniknąć
Jesli koniecznie chcesz dodatkowy program to raczej uzyj Kaspersky ktory jak dotąd nie blokuje gier EA.
https://www.kaspersky.pl/kaspersky-free
Mozesz oczywiscie dodac 2 pliki Origin - Origin. exe i OrigiClientService.exe oraz 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe - razem cztery pliki do wyjatkow w twoim dotychczaswoym programie antywirusowym jesli potrafisz to zrobić.
Nie jestem pracownikiem EA - @kreatora
Mam Avasta i zapłacony jest na rok A słyszałam że można go odinstalować jednak nie chce stracić pieniędzy dlatego postaram się dostosować do tego o czym mówi że w swoim komentarzu tylko powiedz mi skąd mam wziąć te pliki Origin. exe i OrigiClientService.exe oraz 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe - kreatora5 years agoHero (Retired)@FlTLADY636
Wszystkie te pliki znajduja sie w folderze Pliki Programowe (x86)
Z tym ze o ile Origin znależć latwo, to do plików gry musisz znać sciezke
Origin games > The Sims4 > game (szukaj pod liteka g tego folderu) > Bin oraz Bin_LE
W kazdym folderze Bin znajduje sie jeden plik z poczatkową nazwa TS4 i kazdy z nich trzeba dodać do wyjatkow
Zajrzyj tez do tego linku jak klikniesz w tej poradzie w bialym panelu nazwe Avast /AVG to cię przeniesie na strone z instrukcja i zdjeciami
https://crinrict.com/blog/2020/10/add-exceptions-to-anti-virus-programs.html Mam problem jakiś ☹️
Bo zrobiłam to co pisałeś i na początku mi się kręciło, a później wyszłam i weszłam na origin i nie ma nic w originie tylko białe okienko. ☹️ i co ja mam teraz zrobić?
EDIT.: jednak chyba działa 🙂
a teraz się znowu ładuje -_-
U mnie narazie i tak mody nie dzialają ale z tego co wiem chyba przez to że są stare poczekam jeszcze z tydzień i pobiore nowe dziękuje za pomoc 😉
Bardzo prosze o odpowiedź.
Tak więc odinstalowałam Avast free antivirus.
Jeszcze nie sprawdzama le powiedz mi prosze czy musze odinstalować Avast Cleanup Premium który własnie jest opłacony czy wystarczy Avast free Antivirus.
- kreatora5 years agoHero (Retired)@FlTLADY636
Nie wiem czy na dzis kazdy program Avast blokuje pliki gry, ale wyglada na to ze tak, Moze najpierw odinstaluj Avast free i sprawdź czy to cos zmieni
Jesli nic tego nie zmieni poszukaj wsrod rodziny czy znajomych kogoś kto potrafi ci dodac te pliki gry i Origin do wyjatkow w tym programie. W ostatecznosci poproś o to w serwisie komputerowym, bo problem bedzie sie powtarzal po kazdej aktualizacji.gry czy antywirusa.
Jest to zdecydowanie wina Avast ktory nie uwzglednil w wyjatkach tego typu pllków. Szanujace sie firmy takie jak Kaspersky to zawsze robia a nie zwalają roboty na uzywtkownika ich produktu.
Prywatnie moge ci tylko powiedziec ze od lat i na win 7 i na win10 na moim komputerze uzywam wylacznie programow darmowych Microsoftu ktore teraz na win 10 dostaję wraz z systemem a juz nigdy Avast ktory kilka lat temu zostal przylapay na uzywaniu programow szpiegujacych w komputerach ktore mial chronić.