Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
4 years ago

Re: the sims 4, brak połączenia z internetem cokolwiek robię

@PastelSang

Rozumiem ze nie masz problemow z polaczeniem z Origin, Wiec nie jest to problem polaczenia z internetem Windows 7 nie dostaje wraz z sytemem wbudowanego w system antywirusa od Microsoftu, wiec jesli sobe takiego zabezpieczenia nie ściagnelaś z netu to praktycznie twoj komputer jest bez ochrony. Podejrzewam wiec ze jakis antywirusowy program masz juz od lat zainstalowany. Takie objawy - czerwone krzyzyki w Galerii - są bowiem charakterystyczne dla blokującego Galerie programu antywirusowego takiego jak Avast . Podejrzewam ze jakis program chroniący komputer musisz mieć.bo w innym wypadku twoj komputer byłby juz zainfekowany tysiącami wirusów i prawdopodobnie by juz od dawna nie działał..

Jednak skoro twierdzisz zdecydowanie ze nic takiego nie masz to sprobuj zrobić fabryczny reset folderu gry
1. Przenieś / wysuń myszką CAŁY folder gry The Sims 4 z DOKUMENTY /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
2, Jeszcze raz napraw grę na Origin
3. Wlacz grę aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
i sprawdź czy nadal nie mozesz połaczyc sie z Galerią . Jest szansa ze jednak polaczysz sie z Galerią o ile nie byl to problem związany z grą a nie spowodowany przez antywirus
4. Jesli problem zniknął wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.

Jednak uwazam ze MUSISZ miec na Windows 7 jakis program antywirusowy. Jak inaczej chronisz twoj komputer? Wiec na wszelki wypadek podaje co zrobic aby Galeria dzialała z takim programem.

Musisz dodac 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe do wyjatkow w swoim programie antywirusowym.
Sciezka do tych plików w Windows 7
Dokumenty > Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4 > Game (tego folderu szukaj pod literka g) > Bin i Bin_LE W kazdym z obu folderów Bin znajduje sie plik zaczynajacy sie od literek TS4 i oba te pliki nalezy dodac do wyjatków

@PastelSang 

EDIT - w odpowiedzi na twoje PW

Jesli nie masz na Origin funkcji Napraw to jest to na 100% blokada programu antywirusowego

Jesli takiego programu nie potrafisz znależc na komputerze sama to zanieś lapka do serwisu i popros aby ci dodali te dwa pliki gry do wyjatków w takim programie 

7 Replies

• hej, dzięki wielkie za taką wyczerpującą odpowiedź

naprawdę mam antywirusa, po prostu jest wbudowany już w windowsa; chodzi mi o windows defender i windows security essentials

niestety, nic nie zadziałało ☹️

zrobiłam wszystko co proponowałeś, ale galeria dalej nie działa.

wierzę w to, że być może mam gdzieś jakiegoś ukrytego innego antywirusa który mi blokuje, ale patrzyłam w plikach i programach i nic nie ma. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @PastelSang

Jaki ty masz naprawdę system?
    Windows 7 nie otrzymuje od Microsoftu Windows Defendera z automatu. i go nie uzywa.
    Jesli masz Windows Essentials to dodaj te pliki TS4.exe oraz TS4_x64.exe do wyjatkow w nim - on tez może ci blokować pliki gry..
    Jesli nie umiesz tego zrobić poproś kogoś kto sie troche lepiej zna na komputerach.
    Prawda jednak jest taka ze jesli masz Win7 to najlepiej przejdź na system Win10 - Win 11 nie polecam bo moze byc jeszcze jest nie dopracowany, Prawdopodobnie masz dobry komputer skoro nie musiałaś uzywać wersji Tradycyjnej gry, a przy dobrym komputerze uzywanie na nim wciąż Win7 to naprawdę nie jest mądre. The Sims5 na pewno na nim juz nie pójdzie....
  • Witam 

zastosowałam podane wskazówki niestety galeria nadal nie działa :/ 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @madza89

W jakim sensie "Galeria nie działa"?
    Nie masz opcji Galerii w Menu gry?
    Czy po kliknięciu na Galerię dostajesz komunikat, ze nie masz połączenia internetowego?
  • Podpinam się pod temat. Zrobiłam wszystkie te zmiany i wciąż "nie mam" połączenia. Oprócz tego pojawia się komunikat- screen w załączeniu.

[System: Windows 10, zabezpieczenia- jedynie Windowsa]

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@PastelSang, @Siusiagi  zabezpieczenia Windows również mogą zablokować pliki gry. Mi się to niedawno zdarzyło, gdy Defender zablokował mi dostęp do gry. Dopiero dodanie w nim do wyjatkow Origin oraz grę odblokowało grę, mam też dostęp do Galerii.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,315 PostsLatest Activity: 9 hours ago