Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Ekran się zacina podczas tworzenia sima

@simpson8012

Jesli masz jakiekolwiek mody i CC - cokowlwiek w folderze mods - przenieś caly folder mods na ekran komputera
Z folderu gry usuń plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie - gra odtworzy je po wlaczeniu
Nastepnie napraw grę na Origin
Origin /Moja biblioeka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw.
Jesli chcesz uzywac modów i CC przeczytaj najpierw ten poradnik aby umieć wyszukiwac popsute po atualizacji mody i CC
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Jesli to nie pomoze to daj znać, Być może trzeba będzie zrobić fabryczny reset folderu gry,

Nie jestem pracownikiem EA

8 Replies

• Czy to na pewno to jest na Macbooka? Nie mogę znaleźć tych plików.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@simpson8012

Jesli nie umiesz znaleść tych plikow, to widać ze nie uzywasz modow ani CC bo folder mods jest w tym samym folderze co i te pliki. Jesli nie masz modów sprobuj zresetowac folder gry
    Idź do folderu The Sims 4
    Sciezka do tego folderu na Macku
    Otwórz Findera, klikając jego ikonę w Docku.
    W Finderze otwórz folder Dokumenty. Otwórz folder Electronic Arts.
    1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    2. Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
    3, Wlacz gre i utworzy sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
    Wejdz do CAS i sprawdź czy nadal masz ten bład
    Jesli błąd zniknąl
    4. Zacznij nowa gre byle jakim simem , zapisz grę i wyjdz z gry
    5. Usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    6. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    7. Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął, gdy masz w grze swoje stare sejfy.
    Na koniec usun z pulpitu stary folder Te Sims4

• darulax's avatar
    darulax
    5 years ago
    @kreatora Mam ten sam problem, zrobiłam według twoich rad ale to nic nie daje. Gra cały czas zacina się przy tworzeniu sima, gdy w trakcie rozgrywki chce zmienić strój również się zacina. Pozostałe opcje budowania i rozgrywka jest okej. Co robić ?
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@simpson8012 

@darulax 

Jeśli wasze komputery to nowy Mac z koncowka M1 w nazwie to aby usunac ten blad nalezy wejsc w opcje gry - grafika iwlaczyc tam synchronizacje pionowa 

• Domikit's avatar
    Domikit
    5 years ago

Pomogło, jeszcze dobrze jest w grafikach wyłączyć retina display bo to tez pomaga 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @d5nhm7di597j 

Z racji tego, że wątek ten jest nieco leciwy - zamknę go. 

Daj nam znać w  nowo utworzonym wątku jeśli nadal potrzebujesz pomocy 🙂 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,296 PostsLatest Activity: 2 hours ago