Forum Discussion
10 Replies
- @EA_Kuba ta tylko że uruchomić bf udało mi się tylko 3 raz od 5 do 15 minut i cały czas to jest tego cholernego anticheat'a od EA, a nie od Easy anticheat tam ten przynajmniej nie laguję i nie pokozuję niby błędów łącza sieciowego lub podobnych programów lepszej pracy komputera np. system aktualizacji sterowników Dell Support Servis.
- @EA_Kuba a mam pytanko czy ten błąd też jest powodem nie posiadania anty-virusa?
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @Letusgo1991
Dzięki za odpowiedź.
Nie posiadanie programu antywirusowego nie wpływa w żaden sposób na działanie EA anticheat.
Dla lepszej przejrzystości wątku i dla tych, którzy trafiliby z podobnym problemem:
- Powiedz nam jakie kroki zostały przez ciebie dotychczas wykonane?
- Prześlij nam również plik DxDiag.
Jest problem bo niema jak to zrobić nawet nie mam tego co jest na tej stronie info jak wygenerować ten DxDiag.
Nie wiem może w Win 11 nie ma takich opcji?
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @Letusgo1991
Instrukcja na stronie zakłada jeszcze działanie systemów 32-bit. Windows 11, który posiadasz występuje tylko w 64-bit owej wersji.
Wygeneruj plik txt klikając "zapisz wszystkie informacje" i prześlij go nam.
Ma jeszcze tu taj odświeżony, po zapisie błędu 117.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź i przesłanie pliku DxDiag.
W pliku DxDiag znalazłem błędy związane z aktualizacją systemową. Jeśli podczas instalacji wcześniejszej aktualizacji może to powodować problemy z uruchomieniem gry.
Skorzystaj proszę z kontrolera plików systemowych SFC+DISM
Następnie dodaj wyjątek do zapory sieciowej Defender zarówno dla gry jak i dla aplikacji EA anticheat
Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Ponadto sprawdź również czy problem będzie pojawiał się kiedy uruchomisz komputer w trybie czystego rozruchu:
Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?
Lub na nowo utworzonym koncie administratora
Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10
Ta tylko fajnie by było żeby mi się ta cholerny update zainstalował bo instaluje go już 13 lub 14 raz i zawsze wyskakuje po tak zwanym zainstalowaniu brak połączenia z siecią ponów próbę instalacji, i teraz nie wiem czy to jest błąd steam'a czy błędnie przesłany update od EA. Bóg wie, co jest tego powodem?
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @Letusgo1991
Rozumiem, że masz na myśli aktualizację gry?
Błędy do których się odnosiłem w poprzednim poście związane są z aktualizacją systemu operacyjnego Windows.
Czy udało Ci się wykonać zaproponowane przeze mnie kroki?
About Battlefield 2042
Recent Discussions
- 18 hours ago
- 21 hours ago
Problem z BF 2042
Solved22 hours ago- 22 hours ago
- 6 days ago