Forum Discussion

2a41a17b9cd2027's avatar
2 years ago
Solved

Włamanie na konto, zmiana adresu e-mail i brak odpowiedzi od EA

Dzień dobry,

ok. pół roku temu miałem włamanie na konta PSN, WarGaming i w tym konto EA. Ze wszystkimi poprzednimi sprawę załatwiłem w ciągu jednego tygodnia, jednak z EA walczę do dzisiaj.

Uniemożliwia mi to do dzisiaj korzystanie w pełni z konsoli PS, ponieważ taka gra jak APEX Legends jest właśnie waszej produkcji, a dzięki włamaniu (i nie wiem nawet jakiego działaniu włamywacza) otrzymałem od zespołu aktywnego bana – z powodów bezpieczeństwa dziękuję!

Jednak nie na podziękowaniach w kierunku EA chciałbym się skupić, a na opisaniu problemu i MOŻE w ten sposób uda mi się dotrzeć do jakiegokolwiek kontaktu z Wami, ponieważ chcąc wyminąć automatyczne odpowiedzi EA (w związku z zakładanymi sprawami do Was) idące prosto na adres mailowy włamywacza – który zapewne od razu ma do nich dostęp – uciekłem się nawet do zakładania nowych kont EA tylko po to, żeby rozwiązać problem dotarcia do Was.

Moja wdzięczność nie będzie znała granic, jeśli otrzymam odpowiedź od was jakąkolwiek odpowiedź – to gwarantuję.

Przechodząc do meritum:

1. Prawdopodobnie moje sprawy są unieważniane przez delikwenta, którego e-mail jest podłączony i zweryfikowany do mojego konta. A przynajmniej wierzę, że to nie Wy – supporcie EA – macie tak wywalone w tego typu sytuację. (załącznik "...sprawy")

2. Tak jak wspomniałem mail przypisany do konta NIE JEST MÓJ (zał. "... mail", "... zweryfikowany") i pomimo, że podczas tworzenia sprawy wpisuję mail do kontaktu, nie otrzymałem na niego ani jednej wiadomości.

3. Niestety z racji tego, że jest to sektor publiczny wstrzymam się od upubliczniania znacznie większej ilości screenów i podawania swoich danych, natomiast jeżeli znajdzie się tu jakaś łaskawa osoba z Waszego support'u, skłonna pochylić się nad moją sprawą, pozwolę sobie zostawić adres e-mail do kontaktu poniżej.  — jednak nie mogę 🙂 , więc poczekam na odpowiedź.

Z poczuciem zażenowania,

TheRivGod

• Cześć,

piszę już z mojego odzyskanego konta! Udało się skontaktować przez czat – dopiero za czwartym razem otrzymałem realną pomoc od konsultanta, ale w końcu się udało. Pierwszy ziomek z supportu jedynie potwierdził mojego maila, którego podałem i powiedział, że przekaże sprawę „gdzieś” i się odezwą – * prawda 😉 – za drugim razem czat się w ogóle nie otworzył przez ileś godzin. Za trzecim szanowny Pan rozłączył się zanim zdążyłem opisać sytuację, ale za czwartym! Noo.. za czwartym to przynajmniej konsultant udzielił mi pomocy i udało się odzyskać konto.

PS dzięki za rady w wątku! Sprawa do zamknięcia!

Pozdrawiam cały support,

TheRivGod

8 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @2a41a17b9cd20275 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i opisanie problemu. 

Zakładam, że masz nadal dostęp do pierwotnego adresu email, który był powiązany z kontem EA? 

Jeśli tak - skontaktuj się z nami poprzez czat, nie mniej by uniknąć sytuacji, że informacje na temat sprawy trafiają na niewłaściwy adres email, rozpocznij czat bez logowania się na konto EA. 

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ

• @EA_KubaCześć,

tak, mam. Tutaj piszę z mojego drugiego konta i zakładałem zawsze sprawy przez zhakowane konto oraz to – bez skutku, wszystkie sprawy z nieznanego mi powodu zostają odrzucone/olane przez support. Spróbuję zrobić to bez logowania i zobaczymy czy coś się zmieni...

• Cześć,

piszę już z mojego odzyskanego konta! Udało się skontaktować przez czat – dopiero za czwartym razem otrzymałem realną pomoc od konsultanta, ale w końcu się udało. Pierwszy ziomek z supportu jedynie potwierdził mojego maila, którego podałem i powiedział, że przekaże sprawę „gdzieś” i się odezwą – * prawda 😉 – za drugim razem czat się w ogóle nie otworzył przez ileś godzin. Za trzecim szanowny Pan rozłączył się zanim zdążyłem opisać sytuację, ale za czwartym! Noo.. za czwartym to przynajmniej konsultant udzielił mi pomocy i udało się odzyskać konto.

PS dzięki za rady w wątku! Sprawa do zamknięcia!

Pozdrawiam cały support,

TheRivGod

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @therivgod 

Dzięki za potwierdzenie. 

Cieszę się, że udało Ci się rozwiązać problem 🙂

• @EA_Kuba Witam mam ten sam problem co kolega zostało mi zhakowane konto EA a nikt z supportu nie raczy odpowiedziec na moja sprawe a nie zamierzam zakładać 50 spraw i czekac miesiac na odpowiedz ponieważ otworzyłem na roznych kontach juz z 15 spraw i zadnej odpowiedzi z waszej strony
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    11 months ago

Hej @dazy099b 

Jeśli nie możesz skontaktować się z nami poprzez swoje główne konto możesz skontaktować się z nami bez logowania się na stronie pomocy. 

W przypadku spraw związanych z kontem EA najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się z nami poprzez czat:

Otwórz ten link w nowym oknie incognito a następnie wybierz opcję Kontynuuj bez logowania.

Po wpisaniu danych (imię, nazwisko, email, temat) pojawi się możliwość kliknięcia opcji Porozmawiaj... 

Odczekaj chwilę w tym samym oknie przeglądarki, aż w dolnym rogu wyświetli się przewidywany czas połączenia z doradcą (np. 3min). Pozostań w tym widoku i poczekaj aż doradca rozpocznie z Tobą rozmowę. 

About EA app Dyskusja ogólna

Masz pytania dotyczące EA app? Porozmawiajmy tutaj!1,331 PostsLatest Activity: 53 minutes ago