Forum Discussion

WollSmootherino's avatar
2 years ago
Solved

!!!! FIX ODNOŚNIE INSTALACJI GRY !!!!

!!!! FIX ODNOŚNIE INSTALACJI GRY !!!! Witam, od tygodnia jak już widziałem oraz doświadczyłem, większość społeczności APEXa miało problem z pobraniem gry na EA App, na szczęście @AddeboY98 znalazł...
  • AreMany's avatar
    AreMany
    2 years ago

Ok przetestowałem wszystko POTWIERDZONE rozwiązanie jest takie :

Przed robieniem czegokolwiek pobierz ProcessExplorer od microsoftu i uruchom jako admin.... zabij wszystkie procesy od EA zanim cokolwiek zaczniesz robić...

1. Pobierz wersje steam (język musi się zgadzać)

2. Stwórz jakikolwiek folder do przechowywania gry scieżka dostępu np. C:\EA Games\

3. W tym folderze zrób folder "Apex" (musi być dokładnie taka nazwa bo tak pobiera EA APP standardowo)... Scieżka wyglada tak C:\EA Games\Apex\

4. Przekopiuj wszystko z steamowej wersji do folderu "Apex"

5. Włącz EA APP zaloguj się wyczyść cache poprzez menu w EA APP... (EA APP NIE MOŻE BYĆ NA WSTRZYMANYM POBIERANIU LUB POBIERANIU CZEGOKOLWIEK... APEX MA NIE BYĆ ZAINSTALOWANY)

6. Zaloguj się kliknij na pobieranie apexa...

7. Wybierz folder z scieżki tej co zrobiłeś np C:\EA Games\Apex (zaznacz Apex)

8. W tym miejscu powinno zsynchronizować 211MB i gra powinna działać....

Jeśli gra nie pojawia sie w bibliotece znowu wyczyść cache i wszystko jest ok ... jeśli nie stwórz skrót od głównego .exe na pulpit przy włączonym EA APP.

W moim przypadku gra CRASHUJE EA APP i musze przy włączonej grze uruchomić i zalogować się na APP ponownie... potem wywali błąd authentication EAC.. i wroci do ekranu logowania do serwerów apex gdzie klikasz retry... gra działa wtedy bez problemów

Oczywiście jeśli nie macie platform trzecich typu steam ... jesteście zdani na czekanie na patch od EA tak jak pisałem to dzień temu.

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,446 PostsLatest Activity: 6 hours ago