Forum Discussion
Gra odpala się na karcie zintegrowanej, jednak po uruchomieniu gry i włączeniu RTX-a pojawia się następujący komunikat. Na włączonym RTX gra nie przechodzi poza ekran odradzani.
Czy ta jedna odpowiedź to wszystko na co mogę liczyć jako wsparcie od twórców? Może i nie wykupiłem pakietów na milion monet, ale do tej pory byłym fanem, wspierającym tą produkcję. Szkoda że pomoc dla aktywnego społeczeństwa gry jest tak mizerna.
Dla ludzi z podobnym problemem:
Od supportu nvidi otrzymałem CleanupTool, niestety pomimo czyszczenia i reinstalcji sterowników Apex nie startuje. Jeśli uda mi się rozwiązać problem (bo na pomóc tutaj nie można liczyć) to podzielę się rozwiązanie. Mam nadzieje że wraz z supportem Nvidi który ma zdecydowaniem lepsze podejście do klienta, uda się wyeliminował przyczynę.
- Chytrooki2 years agoHero+@m6r08325j62x Byku jak pisałeś do Nvidi to rozmawiałeś z AI który polecił Ci CleanupTool a to jest badziew 😂. Pozatym spróbuj odpalić grę na DX12. Komendę znajdziesz w google wpisując DX12 Apex Legend 🙂
Pobierz DDU
https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/
Tylko tym programem da się poprawnie odinstalować sterownik w innym razie zostają pliki. Masz tam opcje żeby po odinstalowaniu sterownika nie pobierać nowego, alternatywa jest odłączenie kabla od internetu.
Poszukaj folderu Respawn który jest gdzieś w w Dokumentach czy plikach uzytkownika profilu Windows będzie znajdował się w folderze Saved Games. W nim znajduje się twój config i cache Najlepiej cały folder usuń.
Naciśnij Windows + R wpisz %temp% usuń wszystko co będziesz mógł usunąć.
Tylko to przychodzi mi do głowy.- 2 years ago
To chyba nawet gorzej świadczy o tym forum skoro bot działa lepiej. Ciekawe też że bot wyszukuje informacje w necie i wkleja screeny, do przodu poszła ta nvidia Spróbuje tego o czym mówisz i dam znać.
- Chytrooki2 years agoHero+@m6r08325j62x No wiesz Nvidia jest liderem jeśli chodzi o technologie AI, więc ich boty działają jak pracownicy 😛.