Forum Discussion

SwegMiko's avatar
2 years ago

Apex się zawiesza

Mam pytanie czy ktoś miał taki przypadek Apex zaczął się zawieszać w trakcie rozgrywki staje się to po ok 10 minutach gry niemalże z zegarkiem w ręku mogę odliczać czas. Jeśli ginę na początku rozgrywki to mogę rozegrać i 10-20 gier a jak jestem już w pierwszej piątce to napewno się zawiesi. Po restarcie jeśli rozgrywka nadal trwa mogę to wrzucić. Jakieś rady?

9 Replies

• @SwegMiko Witam od kiedy jest ten problem? Warto wyczyścić pamięć podręczną, zainstalować nowe sterowniki, zaktualizować Windowsa. Jeśli twoja karta graficzna obsługuje DX12 trzeba włączyć DX12 w samej grze poprzez wpisanie komendy na Steam lub EA Desktop.
  • SwegMiko's avatar
    SwegMiko
    2 years ago

cześć,

zapomniałem dodać XBOX ONE S zawiesza się od połowy 17 sezonu wcześniej jeżeli to sporadycznie

• @SwegMiko myślałem że to karta graficzna xbox nie wyrabia lub wywala mnie jak się dużo dzieje w rozgrywce ale nie mogę stać w rogu mapy mija 10 min i do widzenia
  • @SwegMiko właśnie pobiłem rekord !!!! w ciągu jednej rozgrywki wywaliło mnie 3 razy do menu start. Ja wiem że tekstury, wygląd jest ważny ale może ktoś na poważnie zajmie się jakością !!!!!
  • cześć,

czyli mam rozumieć że jeżeli nie ma rozwiązania w linkach i instrukcjach EA to znaczy że problemu nie da się rozwiązać?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @SwegMiko 

Jeśli gra zainstalowana jest na zewnętrznym dysku podłączonym do konsoli, sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy będzie zainstalowana na wewnętrznym (i odwrotnie). 

Ponadto, utwórz dla testu nowe konto Microsoft oraz nowe konto EA i sprawdź czy problem będzie pojawiał się również na nim. 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 11 days ago
2,480 Posts